» Franciaország

» Franciaország »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Franciaország tengerentúli szigetei.


ANTILLÁK

Martinique. Martinique építészete sokat elárul a sziget történelméről. Több mint 40 ültetvényes ház található szétszórva a szigeten. A fővárosban, Fort de France városában a híres öntöttvas erkélyek. A jól ismert 19. századi Schoelcher könyvesbolt és a Saint Louis katedrális olyan történelmi emlékek, amelyeket mindenképpen meg kell látogatni. Martinique színben és ízekben gazdag gasztronómiáját különböző etnikai hatások (Dél-Amerika, Európa, Afrika, Karib-tenger, Ázsia) hatják át. A 17. század vége óta gyártott Agricola Rum ismert a hitelességéről és kifinomultságáról, és igazi büszkeséget jelent a martinique-iak számára. Világszerte ismert a biológiai sokféleségéről. Martinique területének kétharmada védett, ami tökéletes zöld célponttá teszi a helyet.

INDIAI-ÓCEÁN

Réunion. Mauritius árnyékában egy ismeretlen ékszer szunnyad. A híres testvérszigetétől mintegy 200 kilométerre fekvő La Réunion francia tengerentúli megye az aktív nyaralók bennfentes tippje, és álomcélpont mindazok számára, akiknek az érintetlen tájak és a vad természet láttán megdobban a szívük. A trópusi sziget belseje 2010 óta az UNESCO Világörökség része - a sziget teljes területének közel 40 százalékát kitevő, legendás szépségű természetvédelmi terület.

Bár elsőre hárommillió évnek tűnhet - a földtörténeti múltat tekintve a Réunion még mindig elég fiatal. Az óceán mélyén bekövetkezett vulkánkitörések hozták a szigetet a felszínre, és még ma is két vulkán, a Piton de la Fournaise és a Piton des Neiges alakítja a sziget jellegét, amely ennél kontrasztosabb nem is lehetne: egyrészt trópusi zöldellés, másrészt kopár holdbéli tájak.

Ha szeretné megtapasztalni La Reunion teljes varázsát, a legjobb módja ennek gyalogosan. A hegyvidéki tájak buja völgyeivel és a vulkanikus területek kedvelt túrázási terepek. A szigetet több mint ezer kilométernyi jól kiépített túraútvonal hálózata fedi be. A túrák széles választéka vezet mély kanyonokon és sűrű esőerdőkön keresztül, rejtett vízesésekhez, a partok mentén és hatalmas 3000 méteres csúcsokra. A legjobb túrázási körülmények az április végétől október végéig tartó száraz évszakban uralkodnak.

Ha a többnapos túrázás után megfájdul a lába, a sziget fantasztikus homokos strandjain jól megérdemelt pihenést talál. A legszebb strandok közé tartozik a Saint Paul és Saint-Gilles les Bains között található népszerű Plage de Boucan Canot (fotó), valamint a sziget déli részén található gyönyörű Grande Anse.

Saint-Denis, a sziget közel 150 000 lakosú fővárosa gyarmati hangulatot áraszt, és sokat elárul a település történetéről. A történelmi központ régi villákkal büszkélkedhet, amelyek közül néhány megtekinthető. Egy nap elég lesz a város felfedezésére. A legjobb hely az este befejezésére a tengerparti sétány. A helyiek népszerű találkozóhelye - különösen naplementekor.
Mauritiust mindenki ismeri, de La Réuniont aligha ismeri valaki. A francia tengerentúli megye bennfentes tipp az aktív nyaralók és a szabadtéri tevékenységek szerelmesei körében, és Eldorádó mindazok számára, akiknek a szíve megdobban az érintetlen természet láttán. A trópusi sziget területének közel 40 százaléka 2010 óta az UNESCO világörökség része.

Saint-Denis, a sziget fővárosa gyarmati hangulatot áraszt. A régi városközpont történelmi villákkal varázsolja el a látogatókat, amelyek közül néhány megnyitja kapuit a látogatók előtt. A helyiek kedvelt találkozóhelye - különösen naplementekor - a parti sétány.

La Réunion körülbelül hárommillió évvel ezelőtt alakult ki, amikor az óceán mélyén bekövetkezett vulkánkitörések a felszínre hozták La Réuniont. A két vulkán, a Piton de la Fournaise és a Piton des Neiges még mindig tanúskodik geológiai eredetéről, és döntő hatással van a sziget megjelenésére, amely ennél különbözőbb nem is lehetne: Egyrészt trópusi zöldellés, másrészt kopár holdbéli tájak.

Ha szeretné felfedezni a trópusi szigetet, a legjobb módja a gyaloglás. Az egész szigetet túraútvonalak széles hálózata fedi le. A hegyvidéki tájak buja völgyeivel és a vulkanikus területek a túrázók kedvelt célpontjai. A legjobb túrázási körülmények a száraz évszakban, április végétől október végéig uralkodnak.

Azok, akik több fárasztó túranap után pihenni szeretnének, gyönyörű homokos strandok széles választékát találják. A legszebb strandok közé tartozik a népszerű Roches Noires strand, amely felügyelt fürdőhelyet kínál. A L'Ermitage-i strand különösen népszerű a búvárkodók körében. A kisgyermekes családok is értékelik a fürdőhelyet, mivel a sekély bejárat könnyen elsajátítható, és nagyobb biztonságot nyújt a kisgyermekek számára.

CSENDES-ÓCEÁN

Új-Kaledónia. Új-Kaledónia 1853-ban lett francia gyarmat, és az 1998-as nouméai megállapodás alapján nagyfokú önállóságot élvez, Franciaország különleges jogállású, tengerentúli területe. A gyarmati uralom idején az őslakos kanakokat rezervátumokba zárták, és gyakorlatilag kizárták őket a sziget ügyeiből, ami ellen először 1878-ban lázadtak fel, nem sokkal azután, hogy a szigetcsoporton hatalmas nikkellelőhelyet fedeztek fel. A nikkelkitermelést ma egy francia vállalat végzi.

Francia Polinézia. Tahiti, Bora Bora, Teti’aroa atoll. A turizmus fontos jövedelemforrás Francia Polinézia számára. Az észak-amerikai és európai nászutasok kedvelt célpontja. Népszerűek a vízi tevékenységek (strandolás, hajókázás, búvárkodás, sznorkelezés, hullámlovaglás). Emellett a meseszép tengerpartok, a tengeri állatokkal való együttúszás, a trópusi, hegyvidéki természeti környezet, a csodálatos naplementék, a vízesések stb. mind vonzóvá teszik ezt a távoli szigetvilágot.

Moorea, Tahiti kistestvére, amely politikailag Francia Polinézia tengerentúli területéhez tartozik, a Csendes-óceán déli részén fekszik. A sziget északi részén két lagúna uralja a képet: a Cook-öböl és az Opunohu-öböl. Ha végigsétálsz a kristálytiszta vízen, és lenézel, talán észreveszel egy ráját, amelyik a pályáján úszik. A magányt kedvelők a Motu Coco strandot keresik fel, amely csak a tengeren keresztül érhető el, és ezért kevésbé forgalmas. A csúcsmászók is szívesen töltik itt a szabadságukat: a vulkanikus múltú sziget nyolc csúcsot kínál. A sziget szívében található a Belvedere kilátó, amely lélegzetelállító panorámát garantál.

Wallis és Futuna

ATLANTI-ÓCEÁN

Saint-Pierre és Miquelon

KARIB-TENGER

Saint-Barthélemy

Saint-Martin

GuadeloupeCím:Martinique
GPS: 14° 38′ 12.45372″, -61° 0′ 56.97666″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward