» Franciaország

» Franciaország »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Franciaország tengerentúli szigetei.

ANTILLÁK

Martinique. Martinique építészete sokat elárul a sziget történelméről. Több mint 40 ültetvényes ház található szétszórva a szigeten. A fővárosban, Fort de France városában a híres öntöttvas erkélyek. A jól ismert 19. századi Schoelcher könyvesbolt és a Saint Louis katedrális olyan történelmi emlékek, amelyeket mindenképpen meg kell látogatni. Martinique színben és ízekben gazdag gasztronómiáját különböző etnikai hatások (Dél-Amerika, Európa, Afrika, Karib-tenger, Ázsia) hatják át. A 17. század vége óta gyártott Agricola Rum ismert a hitelességéről és kifinomultságáról, és igazi büszkeséget jelent a martinique-iak számára. Világszerte ismert a biológiai sokféleségéről. Martinique területének kétharmada védett, ami tökéletes zöld célponttá teszi a helyet.

INDIAI-ÓCEÁN

Réunion

CSENDES-ÓCEÁN

Új-Kaledónia. Új-Kaledónia 1853-ban lett francia gyarmat, és az 1998-as nouméai megállapodás alapján nagyfokú önállóságot élvez, Franciaország különleges jogállású, tengerentúli területe. A gyarmati uralom idején az őslakos kanakokat rezervátumokba zárták, és gyakorlatilag kizárták őket a sziget ügyeiből, ami ellen először 1878-ban lázadtak fel, nem sokkal azután, hogy a szigetcsoporton hatalmas nikkellelőhelyet fedeztek fel. A nikkelkitermelést ma egy francia vállalat végzi.

Francia Polinézia. Tahiti, Bora Bora, Teti’aroa atoll. A turizmus fontos jövedelemforrás Francia Polinézia számára. Az észak-amerikai és európai nászutasok kedvelt célpontja. Népszerűek a vízi tevékenységek (strandolás, hajókázás, búvárkodás, sznorkelezés, hullámlovaglás). Emellett a meseszép tengerpartok, a tengeri állatokkal való együttúszás, a trópusi, hegyvidéki természeti környezet, a csodálatos naplementék, a vízesések stb. mind vonzóvá teszik ezt a távoli szigetvilágot.

Moorea, Tahiti kistestvére, amely politikailag Francia Polinézia tengerentúli területéhez tartozik, a Csendes-óceán déli részén fekszik. A sziget északi részén két lagúna uralja a képet: a Cook-öböl és az Opunohu-öböl. Ha végigsétálsz a kristálytiszta vízen, és lenézel, talán észreveszel egy ráját, amelyik a pályáján úszik. A magányt kedvelők a Motu Coco strandot keresik fel, amely csak a tengeren keresztül érhető el, és ezért kevésbé forgalmas. A csúcsmászók is szívesen töltik itt a szabadságukat: a vulkanikus múltú sziget nyolc csúcsot kínál. A sziget szívében található a Belvedere kilátó, amely lélegzetelállító panorámát garantál.

Wallis és Futuna

ATLANTI-ÓCEÁN

Saint-Pierre és Miquelon

KARIB-TENGER

Saint-Barthélemy

Saint-Martin

Guadeloupe

Cím:Martinique
GPS: 14° 38′ 12.45372″, -61° 0′ 56.97666″

Még nem érkezett hozzászólás!