» Magyarország

» Magyarország » Pest


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Látnivalók a Ráckevei-Duna-ág mentén.


Csepel

A kerületben kiválóan kiépített a kerékpárút-hálózat. Az egyik út Halásztelekig vezet, ahonnan a Duna töltésén gurulhatunk dél felé, a másik a Ráckevei-Duna-ág partján, árnyas fák alatt visz el Szigetszentmiklósra. Csepel-Királyerdőről átkompozhatunk az idilli Molnár-szigetre.

Soroksár

Az Eurovelo 6 útvonala a Kis-Duna mellett vezet a Rákóczi hídtól Soroksáron át Dunaharaszti felé. Legbájosabb része a soroksári, közvetlen vízparti szakasz, ahol vadkacsák és hattyúk mellett suhanunk el. A hangulatos városközpontban érdemes beiktatni egy fagyizással egybekötött kitérőt. Az M0-s felett biztonságos bringaúton kelhetünk át a Csepel-szigetre.

Szigetszentmiklós

A környék jelképe hazánk legmagasabb építménye, a lakihegyi adótorony, de a településen citeragyűjtemény és gombfocimúzeum is található. A kerékpárút melletti tanösvényt ne hagyjuk ki! Ez a mocsaras, fás zátony a vízimadarak ideális költőhelye. A kikötőből szigetkerülő hajókirándulásra indulhatunk, de érdemes betérni a Csepel Autó Gyártmánymúzeumba is.

Tököl

Nevezetessége a Csepel-szigeti Mária-parasztház, határában áll a gótikus eredetű Anna-kápolna. Átkompozhatunk Százhalombattára, ahonnan Érd-Ófalun át lehet visszakerekezni Budapestre.

Lórév

Érdekes látnivaló a szerb templom, valamint a falu határában magányosan álló Zichy-kápolna.

Ráckeve

Álljunk meg régi városháza épületénél, és csodáljuk meg a Tűztorony-kilátóból nyíló körpanorámát. Igazi különlegesség a gótikus szerb ortodox templom. Ráckevén található hazánk utolsó hajómalmának működő rekonstrukciója, amely szintén látogatható. A Ráckevei-Duna-ág rejtett kis öbleit, lagúnáit kajakkal, kenuval a legjobb felfedezni.

Szerb Porta: a 18. században fallal körülvett épületegyüttesben a Magyarországon egyedülálló, Mátyás király uralkodása alatt épült gótikus stílusú ortodox templom, valamint egy hajdani iskola, harangozó lakás, illetve paplak található.

Az itt kialakított kiállítási termekben – többek között – az 1770-es évek ráckevei ikonfestő iskolájából kikerült tábla- és vászonképek, ikonok, ötvöstárgyak, miseruhák, veretes bibliák láthatók, továbbá nagyon ritka, 18. század eleji zászlókat is őriznek.

János vitéz meseút. A meseút 12 állomáson várja a családokat, kirándulókat a Duna-parti város legszebb helyszínein. Az egyedülálló tematikájú tanösvény a város látványosságait és múzeumait köti össze. Séta közben izgalmas kérdések és feladatok mentén végigjárhatjuk Petőfi János vitézének, és a ráckevei legenda szerint azt ihlető, árva gyerekből lett ráckevei vitéz, Horváth Nepomuki János életének kalandos állomásait. A kicsi, kézzel festett meseházikókhoz kalandor feladatlap, térkép és egy mindent nyitó kulcsocska tartozik, amelyet a helyi Tourinform irodában lehet átvenni a belépőjegy megváltásával. A kulccsal a vállalkozó kedvűek hozzájuthatnak a több mint 4 kilométeres útvonal házikókba rejtett kincseihez és feladványaihoz, amelyeket a különböző életkorú gyerekek nyelvezetének megfelelően, több szinten fogalmaztak meg. Mivel a házikók mindegyike valamilyen helyi nevezetesség (múzeum, kiállítás, egyéb látványosságok) közelében található, így a 2-3 órás sétától az egész napos barangolásig tervezhető az itteni program. A meseútra a belépőjegy 1500 forintba kerül, a kedvezményes családi ár 3500 forint (két felnőtt és legfeljebb 4 gyerek), csoportoknak 15 fő felett fejenként 500 forintot kell fizetni.

Strand: Hídláb strand a ráckevei-soroksári Duna-ágnál

Dömsöd

A település a horgászok paradicsoma, de érdemes felkeresni a Petőfi Múzeumot és a Duna-parti hatalmas Petőfi-tölgyfát is.

Tass

Tassi zsilip és vadregényes környéke. Ráckevei-Duna-ág itt torkollik bele a Duna főágába. A parton éttermek és büfék sora várja a kirándulókat.

Szigetszentmárton

Szabadstrand Szigetszentmártonnál. Szervezett körülmények között, folyamatos vízminőség-ellenőrzés mellett ingyen fürödhetünk meg a Ráckevei (Soroksári)-Dunaágban. A Szigetszentmártoni Szabadstrand hivatalos, bevizsgált vízminőségű, természetes kijelölt fürdőhely.Tartomány:Pest
Település:Ráckeve
GPS: 47° 9′ 39.5154″, 18° 56′ 37.05576″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward