» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Trentino


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A város egyike Olaszország leggazdagabb és legvirágzóbb városainak.


Két kultúra városa: Közép-Európa és Olaszország találkozik az Adige folyónál, alpesi hangulat és mediterrán könnyedség. 

Itt tartották 1545 és 1563 között a tridenti zsinatot.

LÁTNIVALÓK

Museo delle Scienze (részletek)

Az Adige folyó egykori ipari területén található fantasztikus tudományos múzeumot Renzo Piano sztárépítész tervezte: öt emeletnyi üveg és fa, messziről látható tornyokkal. Itt semmi sem poros és múzeumszerű, hanem minden könnyű és átlátható: kitömött madarak "repülnek" a nagy belső udvaron, dinoszauruszcsontvázak lebegnek a padló között, és szarvasok küzdenek egymással a korlátokon. Játékok és interaktív tevékenységek invitálják a látogatókat a kiállítási tárgyak felfedezésére, amelyek közül soknál kifejezetten szerepel, hogy "az érintés megengedett" - nagyszerű szórakozás a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A tetőteraszról pedig csodálatos kilátás nyílik az egész Adige-völgyre.

Castello del Buonconsiglio

A város nevezetessége: a kerek erődített torony és a csengettyűs fal számos térről és utcáról látható. A Castello több mint 500 éven át a trentinói hercegpüspökök otthona volt, ma pedig múzeumként működik, változó különleges kiállításokkal, régészeti gyűjteménnyel és képtárral. A csúcspontot azonban a Loggia Romanino reneszánsz freskói jelentik. Öt árkádja allegóriákkal és mitikus alakokkal van festve: Vénusz, Ámor, a gráciák és férfi aktok díszítik a lunettákat, valamint olyan bibliai témák ábrázolásai, mint Sámson és Delila, Holofernész véres vége, vagy olyan ókori történetek, mint Lukrécia öngyilkossága.

Hegyi felvonó

A felvonó négy perc alatt eljut az Adige folyó partján lévő völgyállomásról a 600 méter magasan fekvő Sardagnába. Onnan fentről egész Trento és a környező hegyek láthatók. A faluból sétautak indulnak.

Acquario di Trento (részletek)

San Vigilio katedrális

Múzeumi bérlet

Ingyenes utazás a tömegközlekedési eszközökön, ingyenes belépés a trentói és roveretói múzeumokba és kastélyokba. 22 € 48 órára. 

Tartomány:Trentino-Alto Adige
Település:Trento
GPS: 46° 3′ 59.12208″, 11° 7′ 32.73636″
Honlap: https://www.discovertrento.it/home

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward