» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Trentino


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A város egyike Olaszország leggazdagabb és legvirágzóbb városainak.


Két kultúra városa: Közép-Európa és Olaszország találkozik az Adige folyónál, alpesi hangulat és mediterrán könnyedség. 

Itt tartották 1545 és 1563 között a tridenti zsinatot.

Olaszország, Trento, Mediterrán

Tranto (c) pixabay

LÁTNIVALÓK

Museo delle Scienze (részletek)

Az Adige folyó egykori ipari területén található fantasztikus tudományos múzeumot Renzo Piano sztárépítész tervezte: öt emeletnyi üveg és fa, messziről látható tornyokkal. Itt semmi sem poros és múzeumszerű, hanem minden könnyű és átlátható: kitömött madarak "repülnek" a nagy belső udvaron, dinoszauruszcsontvázak lebegnek a padló között, és szarvasok küzdenek egymással a korlátokon. Játékok és interaktív tevékenységek invitálják a látogatókat a kiállítási tárgyak felfedezésére, amelyek közül soknál kifejezetten szerepel, hogy "az érintés megengedett" - nagyszerű szórakozás a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A tetőteraszról pedig csodálatos kilátás nyílik az egész Adige-völgyre.

Castello del Buonconsiglio

A város nevezetessége: a kerek erődített torony és a csengettyűs fal számos térről és utcáról látható. A Castello több mint 500 éven át a trentinói hercegpüspökök otthona volt, ma pedig múzeumként működik, változó különleges kiállításokkal, régészeti gyűjteménnyel és képtárral. A csúcspontot azonban a Loggia Romanino reneszánsz freskói jelentik. Öt árkádja allegóriákkal és mitikus alakokkal van festve: Vénusz, Ámor, a gráciák és férfi aktok díszítik a lunettákat, valamint olyan bibliai témák ábrázolásai, mint Sámson és Delila, Holofernész véres vége, vagy olyan ókori történetek, mint Lukrécia öngyilkossága.

Hegyi felvonó

A felvonó négy perc alatt eljut az Adige folyó partján lévő völgyállomásról a 600 méter magasan fekvő Sardagnába. Onnan fentről egész Trento és a környező hegyek láthatók. A faluból sétautak indulnak.

Acquario di Trento (részletek)

San Vigilio katedrális

Múzeumi bérlet

Ingyenes utazás a tömegközlekedési eszközökön, ingyenes belépés a trentói és roveretói múzeumokba és kastélyokba. 22 € 48 órára. 

KARÁCSONY

November vége és január eleje között nyitják meg kapuikat a trentinói karácsonyi vásárok. A régió legrégebbi karácsonyi vására a híres "Mercatino di Natale" Trento szívében van. A látogatók számos fából készült bódéban helyi kézműves termékeket és regionális finomságokat kóstolhatnak.

Trento közvetlen közelében egy nagyon különleges piac, a "Natali della Vallagarina" található, amely 17 települést foglal magában. Kis hegyi falvak és városok egyesítették erőiket, hogy fényeikkel és hangjaikkal, művészetükkel és kultúrájukkal, szokásaikkal és hagyományos konyhájukkal egy még mindig meglehetősen ismeretlen Trentinóról meséljenek.

Tartomány:Trentino-Alto Adige
Település:Trento
GPS: 46° 3′ 59.12208″, 11° 7′ 32.73636″
Honlap: https://www.discovertrento.it/home

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward