» Magyarország

» Magyarország » Komárom-Esztergom


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Sándor-Metternich-kastély az 1840-es évek végén az ország egyik legszebb klasszicista kastélya volt. Az Ördöglovast, gróf Sándor Móric egykori kastélya megújulva látogatható.


A kastélyegyüttes eddigi állagmegóvó munkálatai után a fejlesztések eredményeként az épület bejárhatóvá vált és vonzó attrakcióval várja a látogatókat, a park pedig az egykori tájképi kert hangulatát idézi meg.

A főépületben kapott helyet az ördöglovast, gróf Sándor Móricot és lányát, Sándor Paulina grófnőt bemutató kiállítás. Emellett a főépületben ajándékboltot és kávézót is kialakítottak.

A jelenlegi főépület helyén a 15. században épült az első ingatlan, ami a Both család megrendelésére készült reneszánsz kastély volt. A 17. században vásárolta meg a Sándor család a területet, ahol birtokközpontot alakítottak ki. A 19. század elején Sándor Móricz Hild József tervei alapján alakíttatta át a kastélyt, amit a 20. század elején Metternich Klementina hercegnő újíttatott fel és modernizált. 

A Sándor-Metternich-kastély az 1840-es évek végén az ország egyik legszebb klasszicista kastélya volt. Sándor Móric gróf, az Ördöglovas 1834-ben vette feleségül Metternich Leontina hercegnőt és akkor alakíttatta át a kastélyt Hild Józseffel. Az ingatlanhoz tízhektáros kastélypark tartozik.

Az eredetileg 59 szobás épületegyüttes belső tereinek díszítésén közel tíz évig dolgoztak, a munkával 1842-re készültek el.

A második világháború után kórház, szükséglakás, gépállomás, téesz- és pártiroda működött falai között. Tartomány:Komárom-Esztergom
Cím:Bajna
GPS: 47° 39′ 19.20348″, 18° 35′ 55.03488″
Honlap: https://bajnaikastely.hu/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward