» Horvátország

» Horvátország » Šibenik-Knin » Dalmácia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Primošten Dalmácia középső részén, Sibenik és Trogir közt egy mesterséges félszigeten fekszik. Eredetileg egy sziget volt, de a régi fahíd elbontása után a tengert feltöltötték. Mediterrán hangulatú település, sok kis kőház és szűk utcák jellemzik.


Az óváros szűk utcái, az eldugott hátsó udvarok és a virágos kertek festői üdülőhellyé teszik a Primosten egykori halászfalut. A Szent Juraj plébániatemplom a központ fölé magasodik. A városban tett séta vagy a strandon töltött nap után a turistákat a vízparton található bárok egyike vonzza.

Szívesen isznak egy pohár Babicot mediterrán specialitásokkal és friss hallal - a vörösborhoz szükséges szőlő közvetlenül a város kapuja előtt, a Bucavac Veliki szőlőskertjében terem.

Látnivalók

Szent György (Sv. Juraj) plébániatemplom. A 15. században építették. Helyén a Gola Glava szigeten már előtte is állt templom, melyet 1485-ben a szigetre való betelepülést követően építettek. A régi templomhoz építették hozzá 1760-ban az új plébániatemplomot, melynek a régi templom a sekrestyéje lett. A templom igen felkapott a turisták körében, tavaly több mint százezren látogatták meg. A magaslatról remek kilátás nyílik a tengerre és a Primoštent körülvevő hét szigetecskére is.

Szent Rókus templom. 1553-ban említik először. 1680-ban bővítették és hálából a pestisjárványtól való megszabadítás emlékére Szent Rókus tiszteletére szentelték fel. Hagyomány, hogy a Nagyboldogasszony napja utáni első napon augusztus 16-án reggel és este összegyűlik Primošten népe, hogy kérje a szentet, hogy védje meg őket valamennyi betegségtől, különösen a múltban oly gyakori fertőző betegségektől.

Mala Raduča tér. A tíz legszebb horvátországi tér egyikévé választották.

Vízalatti panoráma alagút. Primošten városa egy 60 méter hosszú és 6 méter széles panoráma alagutat épít, amely a tengerszint alá, 18 méter mélységbe kalauzolja el a turistákat. A nem mindennapi séta során üvegfalon keresztül lehet majd megcsodálni az élővilágot. Porat-öbölben épülő alagútban a tervek szerint egy víz alatti étterem is helyet kap majd a jövőben, így a város felveheti a versenyt a világ legnépszerűbb üdülőhelyeivel is.Tartomány:Šibenik-Knin
Cím:Primošten
GPS: 43° 35′ 17.11752″, 15° 55′ 30.29664″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward