» Görögország

» Görögország » Attika » Attika

6 kötelező régészeti helyszín Athén közelében


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

6 kötelező régészeti helyszín Athén közelében.


Rhamnous

Rhamnous egy ókori görög város volt, ahol Nemesis istennő, más néven Rhamnousia legjelentősebb szentélye állt, aki a bosszú és a megtorlás istennője volt.

A régészeti lelőhelyet Attika összes ókori démoszai közül a legjobb állapotban fennmaradtnak tartják, és a város fontos volt az ókorban, mivel stratégiailag fontos helyen feküdt Attika partja mentén, Evia szigetével szemben.

Elhelyezkedésének köszönhetően Rhamnous jól védett város volt, két kis kikötője fölé magasodó erődített akropoliszával. A város egy helyi cserjéről kapta a nevét, amely az egész térségben termett.

Jelenleg a látogatók bebarangolhatják a város romjait, és megcsodálhatják az egymás mellett álló ősi templomokat, amelyeket Nemesisnek és Themisznek, az igazságosság istennőjének szenteltek.

A Nemesis templomában egykor az istennőt ábrázoló csodálatos szobor állt, amelyet állítólag Phidias szobrász egyik tanítványa készített, és amely ma a British Museumban található. Az egykor hatalmas alkotás a tizenkilencedik században történt felfedezésekor már csak egy sérült fej maradt belőle.

Themisz istennő egy ókori szobra Rhamnoszból, amely ma az athéni Nemzeti Régészeti Múzeumban található.



Tartomány:Attika
Település:Athén
GPS: 37° 59′ 2.18832″, 23° 43′ 41.89872″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward