» Görögország

» Görögország » Attika » Attika

6 kötelező régészeti helyszín Athén közelében


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

6 kötelező régészeti helyszín Athén közelében.


Oroposzi Amphiareion

A kelet-attikai Oroposzban található Amphiareion régészeti lelőhelyen az ókori görög hősnek, Amphiaraosznak szentelt szentély állt az i. e. 5. század végén.

Az ókorban a zarándokok az ottani jósda tanácsáért és gyógyulásért utaztak a helyszínre. Amphiaraosz jelentős alakja volt az ókori görög mitológiának, mivel állítólag a látnok Melamposz leszármazottja volt, és nem volt hajlandó részt venni a Théba elleni támadásban, mivel tudta, hogy az katasztrofálisan fog végződni.

A régészeti bizonyítékok azt mutatják, hogy a helyszín a negyedik században nagyon népszerűvé vált, mivel az emberek ekkoriban kezdtek gyorsan új építményeket emelni ott. Az Amphiaraonban volt egy szent forrás, egy templom a hős Amphiaraosnak, a figura kultikus szobrával együtt, egy színház, egy stoa és más kisebb építmények.

Sok történész megjegyzi, hogy a hely népszerűsége gyógyító helyként abban az időszakban nőtt meg, amikor az i. e. 5. század végén járvány sújtotta Athént.

Görög és más nyelvű feliratok azt mutatják, hogy a hely az egész ókori világban népszerű zarándokhely volt, még a nem görögök körében is.

A helyszínen évente megrendezett fesztivál mellett ötévente egy Nagy Amphiareia fesztivált is tartottak, amelynek során atléták különböző játékokban versenyeztek.



Tartomány:Attika
Település:Athén
GPS: 37° 59′ 2.18832″, 23° 43′ 41.89872″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward