» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Szép és ünnepelt császárnőként Erzsébet már régóta kultuszfigurává vált. A Hofburg császári lakosztályában található Sisi Múzeum szembesíti a mítoszt a valósággal. Magyar nyelvű AudioGuide.


A Sisi Museum Erzsébet eredeti lakókörnyezetében, autentikusan mutatja be a híres császárnő életét és betekintést kínál a jól ismert közhelyek mögé. A kiállítás középpontjában Erzsébet magánélete áll, az udvari ceremóniák elleni lázadása és a szépségkultuszba, soványságmániába, sportteljesítmények hajszolásába, valamint a szerelmi költészetbe való menekvése. A Bajorországban töltött gondtalan gyermekévektől az osztrák császárral való meglepetésszerű eljegyzésen át az 1898-ban bekövetkezett genfi merényletig végigköveti a múzeum a legendás császárnő nyughatatlan életét.

Mindezt számos tárgy bemutatásán keresztül: látható itt többek között a néhány megmaradt nyáriruha egyike, a fiatal feleség menyecske estélyi ruhájának rekonstrukciója, valamint a magyar koronázási ruha, híres portrék, egy mini íróasztal részben Erzsébet saját keze által megfestett levélborítékokkal, Sissi akvarellkészlete, egy 63 részes úti gyógyszertár és Sissi fényűzően berendezett udvari vonatkocsijának rekonstrukciója, melyen magunk is keresztülsétálhatunk. Gyermekkorából látható a hárfája, melyet magával hozott Bajorországból és egyik gyermekruhájának rekonstrukciója.

Szintén teljes egészében megtekinthető Sissi hatrészes onyx és jettből készült ékszerkészlete, melyet fiának, Rudolf koronahercegnek halála után viselt a gyászruhájához. A meggyilkolt császárnő halotti maszkja is látható, ugyanúgy, mint a fekete kócsagtoll kabát, mellyel a genfi tónál történt merénylet után letakarták és a Hotel Beau Rivage-ba vitték. A kabát gallérját és elülső szegélyét kócsagtollak borítják és a selyembélésbe bele van szőve a császárnő teljes neve.

2013-ban új kiállítási tárgyakkal egészült ki a Sissi Múzeum Erzsébet 175. születésnapja alkalmából. A múzeum két termét is átrendezték: az egyikben Erzsébet gyermekeiről rendeztek be tárlatot gyermekkori ruhadarabok, levelek és más tárgyi emlékek bemutatásával. Az összeállítás Erzsébetet és Ferenc Józsefet szülői szerepükben is bemutatja. Egy másik teremben a császárné testvéreit mutatják be. Új fényben ragyog Franz Xaver Winterhalter világhírű portréja a császárnéról.

Belépő: 12,90 euró/fő. Gyerek 6-18 év 7,70 euró. Diák (19-25 év) 11,90 euró. A jeggyel a Silberkammer (Udvari Ezüsttár) és a császári lakosztályok is megtekinthetők).

Sisi-Ticket: 28,80 euró/fő. A következő belépőket tartalmazza: Schönbrunn kastély Grand Tour audio guide vezetéssel, Hofburgban császári lakosztályok, Sissi Múzeum és Silberkammer, Hofmobiliendepot-Bécsi Bútor Múzeum.

Magyar nyelvű AudioGuide. Kérésre csoportoknak magyar nyelvű tárlatvezetést is tudnak biztosítani.

Legutolsó frissítés: 2017. januárTartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1010 Wien, Hofburg-Michael-kuppel
Honlap: http://www.hofburg-wien.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward