» Ausztria

» Ausztria »

Legjobb városi koripályák Ausztriában


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Lent a jég, fent a csillagos égbolt, körös-körül pedig romantikus ünnepi fényárban úszó homlokzatok: Ausztria városai igazán hangulatos légkörrel várják a korcsolyázás kedvelőit.


Ausztria városaiban a korcsolyázásnak nagy hagyománya van. A jégpályákon gyakran látni párokat, akik épp művészi tánclépéseket gyakorolnak, hokijátékosokat, akik ütővel a kezükben edzenek és gyermekeket, akik épp az első métereket teszik meg a jégen. Idilli főtereken, pompás parkokban vagy történelmi házak kulisszája előtt korcsolyázni sokakban gyermekkori emlékeket ébreszt – és a kedvet egy pohár forró puncsra, amelynek az illata már belengi az egész korcsolyapályát.

Jégkorszak Villachban 

Sapkát és kesztyűt húzni a hideg ellen, majd bepakolni a korcsolyát: Villach történelmi óvárosa az adventi időszakban hangulatos jégpályával várja a látogatókat.

Villachban a teljes óvárosra terjed ki az adventi vásárt. A vásár tradicionális részén fából készült kunyhók sorakoznak a városi plébániatemplom körül, a Hütte-advent a főtéren várja a látogatókat, míg a Művész-advent a Parkhotel parkjában kínál értékes kézműves termékeket.

A villachi városháza előtt található a jégpálya, amelyen a korcsolyázás kedvelői hódolhatnak szenvedélyüknek. A jégpálya felett kifeszített fényfüzérek sokasága mágikus hangulatot varázsol a térre. Miközben a gyermekek korcsolyáznak, az állatsimogatóban vagy pónilovaglással töltik az időt, a szülők egy pohár forralt bort kortyolgatva beszélgethetnek egy kicsit.

Bécsi Jégálom - Táncolni a fénnyel

Bécsben is nagyszerű helyek várják a korcsolyázókat, például a Bécsi Korcsolya Egyesület jégpályája vagy a Városháza téren található Bécsi Jégálom.

A Bécsi Korcsolya Egyesület, amely immár 150 éves múltra tekint vissza, valóságos intézménynek számít a fővárosiak körében. Emellett a profik számára is kedvelt tréningpálya, ezért gyakran láthatunk itt elegáns kosztümökbe bújt jégtáncosokat, akik keringőszólamokra gyakorolják a különféle művészi mozdulatsorokat és piruetteket. Igény esetén a látogatók is profi útmutatás mellett tökéletesíthetik tudásokat: a kínálatban a felnőtteknek és gyermekeknek szóló kurzusok mellett speciális jégtáncoktatás is szerepel. 

A Bécsi Jégálom esetében a magával ragadó kulissza áll a kínálat középpontjában: különösen éjszaka egyedülálló élmény a kivilágított Városháza és a Várszínház között korcsolyázni. A nagy, egybefüggő jégpálya mellett a látogatók a Városháza parkban futó, kivilágított jégösvényeken is korcsolyázhatnak.

Graz téli világa a Karmelitaplatzon

Egy változatos és kalandos gyermekvilág, egy hangulatos kávézó és egy 700 négyzetméteres jégpálya gondoskodik Graz szívében arról, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő programot. A kezdők és a haladók egyaránt próbára tehetik tudásukat: aki még nem érzi magát biztonságban a jégen, annak érdemes a Dynamo Graz korcsolyaóráján részt venni. A legkisebbek pingvinkosztümbe öltözött oktatók segítségével ismerkedhetnek a korcsolyázás alapjaival. Miközben a gyermekek a jégen szórakoznak, a szülők a szomszédos kávézóban melegedhetnek meg egy forró ital mellett.

Esténként a jégpályát egy baráti jégtekézéshez vagy jégkorongmeccshez is ki lehet bérelni. 

Salzburg szívében

A korcsolyázás szerelmesei Salzburg egyik legszebb helyén, a Mozart téren hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek.

A Salzburg szívében történő korcsolyázás közben igazán lenyűgöző látványban lehet részünk, amely az Imhofstöckl fazsindellyel fedett épületétől a három kanonoki udvaron át a Rehlingen városi palotáig terjed, amely ma a Salzburg Egyetem Zenetudományi Intézetének ad otthont. A tér közepén trónol Mozart 1842-ben leleplezett szobra, amely úgy áll ott, mintha a nagy mester figyelné a korcsolyázókat.

A szomszédban található a Treml puncsozó, ahol a téli lounge kényelmes fotelokkal, meleg és puha takarókkal, valamint fűszeres narancsos- vagy mandarinos-gyömbéres punccsal csábít egy kis pihenőre.GPS: 47° 30′ 58.4316″, 14° 33′ 0.2592″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward