» Ausztria

» Ausztria »

Programtipp: Őszi szünet Ausztriában


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ausztriában hegyekben vége van a nyári szezonnak. A hegyi felvonók leállnak, készülnek a síszezonra. Az idő is esősre fordul, ezért rossz időben is kikapcsolódást nyújtó programokat ajánlunk.


Bécsben nem nehéz az időt eltölteni, és akár egy napra is kiruccanhatunk. Schönbrunn egy egész napra is kínál látnivalót, a Gyermekmúzeum színes őszi programokkal várja a kis látogatókat (részletek). A nemrég megújult Tenger Házában már pörölycápát is láthatunk, a tetőn pedig egy kilátót alakítottak ki. Jó híra szülőknek, hogy a Tenger Háza mindössze 100 méternyire található Ausztria legnagyobb bevásárlóutcájától, a Mariahilfer Straßétól, amely nyár óta sétálóutca lett (részletek).

Ha több napot szánunk a pihenésre, akkor érdemes Burgenland várait és kastélyait felkeresni, amelyek a történelmi falak mögött számtalan érdekességet rejtegetnek. A magyar határ közelében fekvő Sonnentherme fürdő rossz időben is garantálja a csúszdaélményt. (részletek)

Stájerország és Alsó-Ausztria sincs messze. Jó időben kirándulást tehetünk a Raxra (részletek), vagy libegőzhetünk a Schneebergen (részletek). Rosszidőben kóstolhatunk csokit (részletek), vagy csónakázhatunk Európa legnagyobb földalatti taván (részletek). Az adrenalinfüggőknek kihagyhatatlan a Dachstein új függőhídja, kipróbálhatja az balkonos új felvonót is, bemehet a Jégpalotába, vagy le nézhet a mélybe a Sky Walk kilátóról (részletek).

Salzburgban és környékén is sok értékes programot találhatunk: a Természet Házát, Mozart szülőházát és lakóházát vagy Hohensalzburg várát (részletek).

GPS: 47° 30′ 58.4316″, 14° 33′ 0.2592″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward