» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintia

Karintia madártávlatból: 5+1 panorámapont


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A karintiai tavak és hegyek egyedülálló kombinációja számos nagyszerű kilátóhelyet és Instagramra kívánkozó panorámát kínál.


Számos közülük könnyedén megközelíthető autóval vagy egy rövid sétával. Íme egy karintiai bakancslista mindazoknak, akik lélegzetelállító kilátásban gyönyörködnének komolyabb erőfeszítés megtétele nélkül.

1. Pyramidenkogel kilátó, Wörthi-tó

A Wörthi-tótól a Nockberge-hegységig, a Seentaltól a Karavankák hegyvonulatáig, Villachtól és a Dobratschtól Klagenfurtig és a Koralmig. Egyedülálló, 360 fokos panoráma a lenyűgöző karintiai tó- és hegyvidékre. A Wörthi-tótól délre fekvő Pyramidenkogel kilátótorony 100 méter magas és fából készült: a kirándulóknak 441 lépcsőfokot kell megtenniük – vagy használhatják a liftet is – hogy megcsodálhassák a lenyűgöző panorámát, majd egy fedett csúszdán vagy a lifttel juthatnak vissza a földre.

2. Kitzelberg, Klopeiner See

A dél-karintiai régió egyik legszebb kilátópontja a Kitzelberg. És ez (majdnem) minden erőfeszítés nélkül el is érhető. A 686 méter magas hegyre egy széles erdei út vezet, amely idilli módon kanyarog az erdőben, ezért a csúcs megmászása még a tapasztalatlan túrázók számára is könnyű és biztonságos. A kilátóból csodálatos kilátás nyílik a Jauntalra, a mélykék Klopeiner See-re, az álomszép Turnersee-re és Karintia fő folyójára, a Drávára. Egyedülállóan szép fotómotívum!

3. Airwalk, Kölnbreinsperre gát

Ez a kilátó elsősorban erős idegzetűeknek ajánlott: Ausztria legmagasabb gátján, a Maltatalban kialakított Kölnbreinsperrén található. A látogatók a 200 méteres mélység felett lévő üvegfelületen állva gyönyörködhetnek a Hohe Tauern hegyvonulatára nyíló lélegzetelállító kilátásban.

4. Taborhöhe, Faaker See

Aki innen fotózza le az türkizkék színű Faaker See-t, biztosan nem lesz szüksége további szűrőkre. A Taborhöhe kilátópontjáról lélegzetelállító panoráma nyílik a tóra, csodás környékére és a közeli hegyekre. A 725 méter magas hegycsúcs Eggből egyórás könnyű túrával vagy rövid autózással érhető el. A hegytetőn egy erdei kötélpark és egy hangulatos vendéglátóhely is helyet kapott, amelynek teraszáról szintén nagyszerű kilátás nyílik a tóra.

5. Zwergsee kilátó, Millstätter See

Mint egy hajó orra, úgy nyúlik ez a kilátó a Millstätter See-fennsík déli lejtője fölé. A platform egyedülálló kilátást kínál a tóra és a környező hegyekre. Varázslatos hely, különösen naplementekor. A kilátó közvetlenül a Zwergsee slow trail, a Millstätter See fölött vezető kifejezetten könnyű körtúra mellett található.

+1. Skywalk Gartnerkofel

Milyen háttérmotívumot szeretne? A Hohe Tauern a Großglocknerrel északon, a Karni-Alpok és a Dolomitok nyugaton, a Júliai-Alpok délen? A Nassfeld-Pressegger See sí- és túrarégióban található Skywalk Gartnerkofel egyedülálló kilátást kínál és a környék egyik legkeresettebb fotópontja.Tartomány:Karintia
GPS: 46° 45′ 0.00036″, 13° 49′ 59.99988″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward