» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A park területén nagy- és kisgyerekek számára is találunk játszótereket, külön mozgássérült gyerekeknek kialakított résszel.


A Duna bal partján, a Brigittenaui-híd és a Reichsbrücke között terül el, 800 000 négyzetméterével Bécs legzöldebb kerülete.

A Dunaparkot 1964-ben a Nemzetközi Kertkiállítás keretében nyitották meg és ma egy egységet alkot a Neue Donau nevű üdülőterülettel. Az eredeti Dunaparkvasút, az idillikus Iristó és a Pápamező (Papstwiese) mellett a Dunatorony lábánál számos sportolási lehetőséget is kínálnak (ingyenes teniszpályák, minigolf pálya, sakk).

Duna-torony (Donauturm) 170 m magas, két gyors lift visz fel kilátóteraszára és a lassan körbe forgó étterembe.

Iris-see
A park taván -Iris-See (Írisztó)- csónakázhatunk.
Az Írisztó mellett régóta üresen álló, de mégis csodaszép tavi étterem épületébe, mely még a park megnyitásakor, a 60-as években épült, beköltözött a Korea Kultúrház. A Kultúrház mindenki előtt nyitva áll, sőt egy teaházzal és egy könyvtárral is rendelkezik, ahol kedvünkre időzhetünk, valamint kipróbálhatjuk a kalligráfia-, illetve a főzőtanfolyamokat. Ezen kívül számos további program és kiállítás is vár bennünket itt.

Rozárium
Kereken 35 000 rózsa várja a látogatókat a Duna-park rozáriumában.

Állatkert
Kis állatkertben kecskét, szamarat, egzotikus madarakat láthatunk.

Sétavonat
A parkot sétavonattal is felfedezhetjük. 20 perc alatt bejárja a parkot útbaejtve a két játszóteret. Az ún. Sparefroh játszótér a nagyobb gyerekeket várja. Közelében találjuk a 0-6 éves korú gyerekeknek szánt játszóteret.

Dunaparkvasút
A parkot keskeny nyomtávú kisvonattal is felfedezhetjük. Az út 3, 4 km hosszú. Március közepétől október közepéig naponta 10-19 óráig üzemel. Viteldíj 4 euró/felnőtt, 2,50 euró/gyerek. Megállók: Rosenschau, Donauturm, Donau-City.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1220 Wien, Arbeiterstrandbadstraße
GPS: 48° 14′ 22.49542″, 16° 24′ 43.61436″
Honlap: http://www.wien.gv.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward