» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bécs egyik legnagyobb természeti parkja a Blumengärten Hirschstetten Donaustadt városrészében található. A parkban a számos tematikus kert mellett piknikmező, rovarjátszótér, állatkert is megtalálható. A parkba a belépés ingyenes


Pannónia kert. A nagyjából 500 négyzetméteres sztyeppés, száraz füves területen a pannóniai terület veszélyeztetett, védett, illetve már kihalt vadnövényfajtáit szaporítják.

Piknikmező. A park közepén alakították ki a piknikmezőt, ahol az árnyas fák alatti padokon kívül a Múzeumi negyedből (Museumsquartier) ismert szabadtéri bútorok is a pihenést szolgálják.

Rovarjátszótér. A piknikmező mellett található az a 2.000 négyzetméteres játszótér, ahol a gyerekek játékos módon ismerhetik meg a rovarokat. Így a pókháló-mászóka mellett sáskacsúszda és méhecske-mérleghinta várja a kis természetbarátokat a "rovarjátszótéren". A kicsik játék közben, játszva tanulhatják meg a bogarak szerepét a természetben. A játékokon és a játékok között rovarok nagy, színes modelljei ülnek, hogy a kicsik alaposan szemügyre vehessék és megtapogathassák őket. Ha pedig elfáradtak, virág alakú asztaloknál, levélpadokon pihenhetik ki magukat. A rovarjátszótér tavasztól őszig várja a gyerekeket.

Állatkert. Az összesen 60.000 négyzetméter területű parkban található a Zoo Hirschstetten is, melyben több mint 50 különböző állatfaj él nagy illetve szabad kifutókban, valamint a Pálmaházban.

A Blumengärten Hirschstetten az osztrák főváros városi kertészetéhez (Wiener Stadtgärten) tartozik és Bécs Donaustadt városrészében található. A parkba ingyenes a belépés. 2018. március 20. és október 14. között keddtől vasárnapig 9-18 óráig látogatható, hétfőnként a park zárva tart. Júniustól augusztusig szombatonként 20 óráig tart nyitva, 2018. július 30. és augusztus 10. között azonban a Pálmaház nem látogatható.

Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1220 Wien, Quadenstraße 15
GPS: 48° 14′ 12.86866″, 16° 28′ 22.0706″
Honlap: http://www.wien.gv.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward