» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Belvedere kastély közvetlen közelében található a Bécsi Egyetem Botanikus Kertje, amely izgalmas bepillantást enged a különböző kontinensek növényvilágába.


1754-ben Maria Terézia főhercegnő megvásárolt egy mintegy két hektáros telket a Rennweg mellett, hogy ott egy orvosi gyógynövénykertet hozzon létre. Ma a terület nemcsak tudományos célt szolgál, hanem a nagyközönség számára is látogatható és nagyjából 12000 növényfajnak ad otthont. A botanikus kert emellett belvárosi élethelyet is biztosít Ausztriában honos állatfajoknak, köztük számos madárnak, pillangónak és csaknem 130 méhfajnak.

A kert különféle tematikus részlegekre van felosztva, amelyek például a gyógyászati és haszonnövényekkel, Ausztria növényvilágával vagy az alpesi növényzettel foglalkoznak. A trópusi üvegházban a világ legkülönbözőbb tájain élő egzotikus növények csodálhatók meg, míg a részben alapításkori időkből származó medencékben és tavakban olyan bámulatosan szép vízi növények élnek, mint például a lótuszvirág.

A botanikus kertbe három bejáraton át lehet belépni: a Mechelgasse és Praetoriusgasse sarkán, a Felső-Belvedere-ben az Alpesi kertnél vagy a Jacquingasséban található Jacquin-kapun át.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Jacquingasse
GPS: 48° 11′ 20.15268″, 16° 23′ 3.48756″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward