» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Belvedere kastély közvetlen közelében található a Bécsi Egyetem Botanikus Kertje, amely izgalmas bepillantást enged a különböző kontinensek növényvilágába.
1754-ben Maria Terézia főhercegnő megvásárolt egy mintegy két hektáros telket a Rennweg mellett, hogy ott egy orvosi gyógynövénykertet hozzon létre. Ma a terület nemcsak tudományos célt szolgál, hanem a nagyközönség számára is látogatható és nagyjából 12000 növényfajnak ad otthont. A botanikus kert emellett belvárosi élethelyet is biztosít Ausztriában honos állatfajoknak, köztük számos madárnak, pillangónak és csaknem 130 méhfajnak.

A kert különféle tematikus részlegekre van felosztva, amelyek például a gyógyászati és haszonnövényekkel, Ausztria növényvilágával vagy az alpesi növényzettel foglalkoznak. A trópusi üvegházban a világ legkülönbözőbb tájain élő egzotikus növények csodálhatók meg, míg a részben alapításkori időkből származó medencékben és tavakban olyan bámulatosan szép vízi növények élnek, mint például a lótuszvirág.

A botanikus kertbe három bejáraton át lehet belépni: a Mechelgasse és Praetoriusgasse sarkán, a Felső-Belvedere-ben az Alpesi kertnél vagy a Jacquingassában található Jacquin-kapun át.

A kert 2018. március 25-ig 10:00-től 17:00 óráig, 2018. március 26-tól szeptember 30-ig 10:00-től 18:00 óráig tart nyitva.Tartomány:Wien
Település:Wien
GPS: 48° 12′ 29.42748″, 16° 22′ 25.74804″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward