» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A varázslatos hangulatú korcsolyapálya, a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum) a Városháza előtti téren.


December 24-től márciusig a Rathausplatz egyetlen hatalmas jégpályává alakul át és kínál önfeledt jeges kalandokat minden korosztálynak. A Bécsi Jégálom a világ egyik legnagyobb szabadtéri műjégpályájának számít.

A Városháza (Rathaus) csodaszépen megvilágított homlokzata előtt található Bécsi Jégálom összesen 8300 négyzetméternyi jégpályával várja a korcsolyázás szerelmeseit. Igazán különleges attrakciónak számít a Sky Rink, amely nem más, mint egy jégterasz, ahová egy 120 méteres rámpa vezet fel. A Bécsi Jégálomban tehát akár két szinten is korcsolyázhatnak a vendégek, természetesen a szükséges távolságtartással. A jégpályák sokszínűségéhez hasonlóan a zenei aláfestés is változatos: a poptól a keringőig terjed.

Wiener Weihnachtstraum auf dem Rathausplatz, Eislaufen

© WienTourismus / Christian Stemper

A romantikusan megvilágított Rathausparkban varázslatos jégsétány kanyarog, számtalan irányba elágazó ösvénye lázba hozza a kezdőket és a profikat egyaránt. A legkisebbeknek hétfőtől péntekig 10 és 16 óra között ingyenes gyakorlópálya áll rendelkezésre, amit délutánonként 17 órától jégtekézésre használnak.

Természetesen a kulináris élmények sem hiányozhatnak a Bécsi Jégálom kínálatából. A szabadtéri gasztrostandokon regionális alapanyagokból és biotermékekből készülő finomságok, valamint a teától a puncsig különféle forró italok várják a vendégeket.

Aki korcsolyát szeretne kölcsönözni, azt meleg levegővel előmelegített korcsolyák várják a helyszínen, a fölösleges ruhadarabok és lábbelik elhelyezésére pedig zárható szekrények állnak rendelkezésre.

Wiener Eistraum, Eröffnung 2020

© stadtwienmarketing, Tesar

Mivel Bécs legnagyobb ideiglenes jégpályája környezetbarát módon valósul meg, a Wiener Eistraum elnyerte az ÖkoEvent díjat. A tudatos hulladékkezelésen túl a gasztronómiai standok újrahasznosítható edényekben, bio minőségű élelmiszereket és hazai termelésből származó kulináris kínálatot biztosítanak a látogatónak.

Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Wiener Rathaus
GPS: 48° 12′ 38.97252″, 16° 21′ 23.66208″
Időpont:2020. december 24.
Honlap: https://www.wienereistraum.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward