» Spanyolország » » Baleár-szigetek
Mallorcai borok
A sziget keleti részén, Manacor környékén fehérbort termesztenek.
A borvidék szíve a Palmától mintegy 28 kilométerre fekvő Binissalem, ahol a Ruta del Vino borút található. Sok bodegában - ahogy a borászatokat nevezik - vezetett túrákat és kóstolókat kínálnak. Mallorcán egyébként a legfontosabb vörösbor a Manto Negro szőlőből készül. A sziget keleti részén található Manacor a jó mallorcai fehérborokról ismert.
Ensaimadas de Mallorca
Mallorcán az élesztős péksütemény bármelyik cukrászdában megvásárolható.
Az édességkészítésnek nagy hagyománya van Mallorcán - az ensaimadas receptje évszázados, és még mindig pontosan úgy sütik, mint régen. Az élesztős süti spirál alakú, töltetlen, és a Baleár-szigeteken való nyaraláshoz elengedhetetlen.
Mallorcai Tumbet
A vegetáriánus konyha kedvelői imádni fogják a "Tumbet" nevű mallorcai ételt. A tipikus spanyol zöldségek ízei egy egyszerű rakott ételben egyesülnek.
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk körülbelül 0,5 cm vastag szeletekre. A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, és ugyanolyan vastag szeletekre vágjuk. Mossuk meg a paprikát, és vágjuk csíkokra. A hagymát meghámozzuk és karikákra vágjuk.
2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a zöldségeket külön-külön megpirítjuk.
3. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, adjuk hozzá a préselt fokhagymagerezdeket, és nagyon röviden pirítsuk meg. Öntsük hozzá a paradicsomszószt, adjuk hozzá a rozmaringot és a babérlevelet, majd pároljuk néhány percig. Sóval és borssal fűszerezzük.
4. Az egészet egy tepsibe rétegezzük, és 200 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.
Tipp: langyosan a legfinomabb!
|
Értékeld te is!