» Spanyolország

» Spanyolország » Valencia » Alicante


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Costa Blanca - „Fehér-part” nevét természetes, fehérhomokos partjáról kapta, több mint 210 km hosszú tengerparttal rendelkezik.


Nem világos, honnan származik a Costa Blanca név. Mindenesetre a "fehér part" nem a strandok színe miatt kapta ezt a nevet. Inkább a sok faluban található hófehér házak miatt. Egy másik elmélet szerint a British Airways találta ki a szlogent 1957-ben, hogy eladja a Benidormba tartó járatokat.

A strandok itt grandiózusak és hosszúak, de nagyon zsúfoltak és beépítettek is.

A fehér homokjáról ismert tengerpart nemcsak a turisták kedvelt úti céljának számít, hanem az egykori náci tisztviselők is szívesen kerestek itt menedéket. Denia városa a nácik számára menedékként és tranzitállomásként szolgált.

Benidorm: Terra Mística vidámpark

Costa Blanca legszebb strandjai

A Costa Blancát a "fehér part" néven is ismerik. A spanyolországi Alicante tartományban található partszakasz a nevét a sok fehér strand és a hátországban található fehérre meszelt falvak miatt kapta.

200 kilométernyi tengerpart és több mint 170 strand: a Costa Blanca beváltja az álomnyaralás ígéretét. A spanyolországi Alicante tartományban található partszakasz az 1950-es években a "fehér part" becenevet kapta. Ez nemcsak a sok jellegzetes fehér házakkal rendelkező falunak köszönhető, hanem a strandoknak is, amelyek a napfényben fehérnek tűnnek.

Az északi Déniától a déli Pilar de la Horadadáig: mutatjuk a Costa Blanca legszebb strandjait.

Playa de Las Marinas

A Costa Blanca kiindulópontja a csinos tengerparti város, Denia. Denia nevezetessége a vár, amely egy majdnem hetven méter magas dombon emelkedik. A város különösen híres kikötőjéről, amely Alicante után a Costa Blanca második legfontosabb kikötője. Innen indulnak a kompok a Baleár-szigetekre.

Denia tengerpartja több mint 20 kilométer hosszan húzódik, a legnépszerűbb strand a Playa de Las Marinas.
Denia partja több mint 20 kilométer hosszan húzódik, a legnépszerűbb strand a Playa de Las Marinas.

Nyaraláskor azonban nemcsak a város hangulatát élvezheted, hanem a strandokat is: Denia tengerpartja büszke 20 kilométeren át húzódik. A legnépszerűbb strand a Playa de Las Marinas, mert itt minden megtalálható: Vízi sportok bérlése és olyan tevékenységek, mint a jet-ski, a szörfözés, a széllovaglás vagy a sárkányhajózás, valamint játszóterek, szabadtéri fitneszeszközök és számos strandbár.

El Arenal

Jávea üdülőhelye legalább ennyire elbűvölő. A 27 000 lakosú kikötőváros a Costa Blanca északi részén, a San Antonio-fok és a Nao-fok között fekszik. Jávea szép óvárosa szűk utcákkal és olyan látnivalókkal rendelkezik, mint az 1513-ból származó késő gótikus erődtemplom, az Església de Sant Bertomeu.

Jávea körül mintegy 25 kilométernyi strand és öböl található. Az El Arenal klasszikusnak számít. A homokos strand mindössze 300 méter hosszú, de az 1960-as évek óta jól fejlődött itt a turizmus: Ahol akkoriban egyetlen szálloda épült, ma már több étterem, bár és diszkó is található a strandon.

Playa de Levante

A Costa Blanca legismertebb üdülőhelye Benidorm. A hosszú, magasépületekkel szegélyezett tengerpart üdülési fellegvárnak számít. Az 1950-es években Benidorm még halászfalu volt, amíg a polgármester le nem aszfaltoztatta az utakat, vízvezetékkel nem látta el a falut, és fejlesztési tervet nem készített. A cél: a turizmus.

Ma Benidorm a Costa Blanca legnépszerűbb üdülőhelye, amelyet nyaranta több ezer nyaraló keres fel. A legforgalmasabb hely a Playa de Levante. A városi strand két kilométer hosszú és ideális a bulizni vágyók számára. A híres parti mérföld, az Avenida de Madrid bárokkal, klubokkal, kávézókkal és éttermekkel a strand mentén húzódik.

Playa de Poniente

Ha szeretné elkerülni Benidorm bulipartjainak nyüzsgését, a Playa de Poniente pont az Ön számára megfelelő. A közel négy kilométer hosszú strand a nyugalomra vágyókra, a családokra és az idősebbekre összpontosít. Esténként Benidorm legszebb naplementéit láthatod.

A strandon több vízi sportszolgáltató is található. Bérelhet kajakot vagy jet-skit, vagy foglalhat ejtőernyős vitorlázást. Különlegesség a strandkönyvtár, ahol választhatsz magadnak olvasnivalót. A tengerparti sétány viszonylag új, és itt számos étterem, bár és kávézó található.

Playa del Albir

Ha Benidorm nyüzsgése túl sok önnek, akkor a nyugodt El Albir felé vegye az irányt. A "fehér várost" egykor festők, írók és zenészek látogatták, hogy ihletet merítsenek a csodálatos tájból. El Albir hat kilométer hosszú stranddal és egy olyan városközponttal rendelkezik, ahol az épületek nem lehetnek öt emeletnél magasabbak.

Playa del Albir egyben a mindenes: éppen azért, mert a strand ilyen hosszú, mindenféle lehetőség van: búvárkodás és búvárkodás, úszás és napozás, evés és ivás éttermekben, kávézókban és

Playa del Albir egyúttal egy mindenes is: éppen azért, mert a strand olyan hosszú, minden lehetőség adott: búvárkodás és búvárkodás, úszás és napozás, étkezés és ivás éttermekben, kávézókban és strandbárokban. Ha egy kis pihenésre vágyik, látogasson el a Serra Gelada természetvédelmi területre, amely közvetlenül a stranddal szomszédos.

Playa la Fossa

Playa la Fossa Calpe-ban található Benidorm és Denia között. A széles homokos sáv csaknem egy kilométer hosszan húzódik két földnyelv között. Itt szörfözhet vagy jetskizhet, vagy lóghat a tengerparti sétányon, ahol kocsmák, éttermek, fagylaltozók és mindenféle üzletek sorakoznak.

Különleges látványosság a Mirador de Punta Fossa: a strand déli csücskénél található egy kilátó, amelyet egy keskeny ösvényen keresztül érhetsz el. A Peñón d'Ifac csúcsára érve remek panoráma nyílik a Costa Blancára. A mászás körülbelül egy órát vesz igénybe.

Playa Mal Pas

Playa Mal Pas bennfentes tipp, különösen a helyiek körében. Annyira eldugott, hogy a legtöbb turista nem is tud róla. Ha ellátogatsz a Balcón del Mediterráneo kilátóhoz Benidormban, és messzire átnézel a parapet fölött, a sziklák között alattad találod.

A kis fürdőöblöt egy pálmafákkal szegélyezett magas sziklafal rejti. A tenger kristálytiszta, az öböl pedig szélvédett. Elsősorban helyiek és spanyolországi nyaralók járnak ide.

Playa Centro

A Costa Blanca egyik legszebb helye Villajoyosa. A tengerparti városka gyönyörű óvárossal, csodálatos strandokkal és különösen színes házairól ismert. Azt mondják, hogy az élénk színek egykor a hajósoknak segítettek hazatalálni este.

Villajoyosa fő strandja a Playa Centro (más néven Playa de Villajoyosa). Közvetlenül a színes óváros előtt található, puha homokkal és gyönyörű pálmafákkal. A Playa Centro mentén fut a sétány, számos étteremmel, bárral és kávézóval.

Playa Urbanova

Alicante a Costa Blanca központja. Az azonos nevű tartomány fővárosa történelmi erőddel, élénk kikötővel és gyönyörű óvárossal rendelkezik. A városi strand mellett a Playa Urbanova különösen népszerű. Urbanova egy tengerparti strandnegyed, amelyet az alicantei repülőtér természetvédelmi területe vesz körül.

A Playa Urbanova egy 1,6 kilométer hosszú és 50 méter széles homokos strand, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Alicante sziluettjére és az impozáns Castillo de Santa-ra. A helyszínen strand- vagy röplabdapályák és több játszótér található, a sétány mentén pedig éttermek és bárok széles választékát találja.

Playa de San Juan

Alicante városközpontjától északnyugatra található Playa de San Juan. Ez a gyönyörű strand tizenegy kilométer hosszú, és a Costa Blanca egyik legnépszerűbb strandja. A víz nagyon meleg, mivel sekélyen megy a tengerbe.

A sportolási lehetőségek korlátozottak, de bérelhetünk pedálos csónakot, vagy edzhetünk a röplabdapályákon és a fitneszeszközökön. A sétányon számos kávézó, bár és étterem várja a vendégeket. Szintén praktikus: a villamos pillanatok alatt visszavisz Alicante központjába.

Playa de la Mata

Az 1970-es évekig Torrevieja még jelentéktelen halászfalu volt. Ma mintegy 100 000 ember él a városban, amely a sós lagúnáiról híres: a középkor óta a város két lagúnáját sógyártásra használják. 

Torrevieja gyönyörű homokos strandokkal és sziklás öblökkel rendelkezik. Egy különösen szép partszakasz található Playa de la Matánál. A strand a központtól északra található, és messze a leghosszabb Torrevieja területén, mintegy 2,4 km hosszával. Ez biztosítja, hogy még nyáron is találhat nyugodt helyet. 

Cala Capitán

A Costa Blanca déli részén található Cabo Roig üdülőhely az 1970-es évek végén épült, és két csodálatos stranddal rendelkezik. A fő strand a Playa de La Cala Capitán. Az öböl gyönyörű puha homokkal és tiszta vízzel rendelkezik. A déli oldalról a La Caleta strandra lépcsőkön keresztül lehet eljutni.

Cabo Roig partjainál található a kis sziklás sziget, az Isla del Carmen, ahová kirándulást tehetünk. Egy túrát is érdemes tenni. A település partjainál egy tengerparti ösvény fut körbe. Cabo Roigból gyalog vagy kerékpárral északra, Campoamoron keresztül La Zeniába sétálhatunk.

Playa de Mil Palmeras

A Costa Blanca legdélebbi részén található Playa de Mil Palmeras a maga kilométeres strandjával abszolút csúcspont. Ráadásul véget nem érő sétánya is van: a fából készült parti sétányt a part mentén építették ki, ahol órákig sétálhatsz.

Körülötte minden van, amire a nyaralószív vágyik: éttermek, strandbárok és kávézók, strandröplabda, strandfoci vagy jóga- és aerobikórák, és persze a klasszikus vízi sportok. Egy kis hátrány: július és augusztus között rendkívül zsúfolt lehet.

A legszebb üdülőhelyek a Costa Blancán

A Costa Blanca kis halászfalvaknak, nagyobb városoknak és népszerű üdülőhelyeknek ad otthont.

A fővárostól, Alicantétól a buli fővárosáig, Benidormig, a fehér tengerparti várostól, Alteától a színes házhomlokzatokkal díszített Villajoyosáig: mutatjuk a Costa Blanca legszebb üdülőhelyeit.

Spanyolország egyik legnépszerűbb tengerparti régiója a Costa Blanca, amely minden évben turisták ezreit vonzza. A Földközi-tenger partján, Alicante régióban található, gyönyörű strandok és a föníciaiak, a görögök, a rómaiak, az ibériaiak és a mórok által formált, hosszú történelmű városok és falvak várják a látogatókat.

1. Denia

A Costa Blanca kiindulópontja a csinos tengerparti város, Denia. Itt 40 000 ember él. Denia nevezetessége a Castell de Dénia, egy erődítmény, amelynek kezdetei a római időkre nyúlnak vissza. A vár egy majdnem hetven méter magas dombon áll. Az óváros a várhegy körül terül el.

Dél felé a Carrer del Marques de Campo sugárút vezet innen. Az óváros főtere, a Plaça de la Constitució, a Nuestra Señora de la Asunción barokk templomával, valamint a Calle Loreto, a számos bárral és étteremmel rendelkező sikátor, különösen érdemes megnézni.

Nyaraláskor nemcsak a város hangulatát élvezheti, hanem a strandokat is: Denia tengerpartja 20 kilométer hosszan húzódik. A legnépszerűbb strand a Playa de Las Marinas, mert itt minden megtalálható: Vízi sportok bérlése és olyan tevékenységek, mint a jet-ski, a szörfözés, a széllovaglás vagy a sárkányhajózás, valamint játszóterek, szabadtéri fitneszeszközök és számos strandbár.

Dénia a kikötőjéről is híres, amely Alicante után a Costa Blanca második legfontosabb kikötője. A Placeta de la Creu körüli egykori halásznegyedben ma már bárok és éttermek sorakoznak egymás után.

2. Jávea

Szintén a Costa Blanca északi részén található Jávea elbűvölő üdülőhelye csodálatos időtöltést ígér. A 27 000 lakosú kikötőváros a San Antonio-fok és a Nao-fok között fekszik. Jávea szép óvárosa szűk utcákkal, fehérre meszelt házakkal és középkori palotákkal rendelkezik. Az óváros szíve a késő gótikus erődtemplom, az 1513-ból származó Església de Sant Bertomeu.

Jávea körül mintegy 25 kilométernyi strand és öböl található. Az El Arenal klasszikusnak számít. A homokos strand mindössze 300 méter hosszú, de az 1960-as évek óta jól fejlődött itt a turizmus: Ahol akkoriban egyetlen szálloda épült, ma már több étterem, bár és diszkó található a strandon.

A régió természete is sokat kínál: Számos kerékpár- és túraútvonal vezet többek között a Parque Natural del Montgóba.

3. Moraira

Moraira kisvárosa az elmúlt évtizedekben a Costa Blanca egyik népszerű üdülőhelyévé fejlődött. A település két körzetből áll: Teulada a szárazföld belsejében és Moraira a tengerparton. A legfontosabb látnivalók a Cap d'Or őrtorony és a Castillo de Moraira. A múltban a morairai vár a kalózok elleni védelmet szolgálta, ma pedig remek kilátás nyílik a kikötőre, a tengerpartra és a tengerre.

A város hatalmasat fejlődött. Ma már van egy elegáns kikötő és új nyaralóépületek. Közvetlenül a központtal szemben található a Playa de l'Ampolla, amely a legnépszerűbb strandnak számít. Alternatívaként a központból 1,5 kilométerre található Playa del Protet is felkereshetjük.

4. Calpe

Denia és Benidorm között fekszik Calpe üdülőhely. Az egykori halászfalu a festői strandok, a történelmi központ és a kultúra remek keverékét kínálja. A tengerpart közelében a város egyre magasabbra nő önmaga fölé. Sok magasház épül, az építési boom Benidormra emlékeztet.

Calpe nevezetessége a 332 méter magas Penyal d'Ifac: a feltűnő sziklát egy keskeny földsáv köti össze a szárazfölddel, és természetvédelmi terület.

Calpe 14 különböző stranddal rendelkezik, a leghíresebb a Playa la Fossa. A széles homokos sáv majdnem egy kilométer hosszan húzódik két hegyfok között. Itt szörfözhet vagy jet-skizhet, vagy lóghat a parti sétányon, ahol kocsmák, éttermek, fagylaltozók és mindenféle üzletek sorakoznak.

Kiemelkedik a Mirador de Punta Fossa: a strand déli csücskénél található egy kilátó, amelyet egy keskeny ösvényen keresztül érhetünk el. A tetején panorámás kilátás nyílik a Costa Blancára.

5. Altea

Altea tengerparti városa híres fehér óvárosáról, szűk utcáiról és történelmi épületeiről. A város két részből áll: Altea óvárosából a tengerparton és Altea la Viejából, amely körülbelül egy kilométerrel beljebb található.

Az óváros szíve a templomtér, a Plaza de la Iglesia, legmagasabb pontja pedig a Nuestra Señora del Consuelo templom harangtornya. Itt található a Mirador de la Plaza de la Iglesia kilátópont is, ahonnan egészen Calpe-ig, Benidormig és a Sierra Helada természetvédelmi parkig ellátni.

Az óváros alatt egy két kilométer hosszú sétány húzódik a tengerparton. Éttermek, kávézók és bárok sorakoznak itt. Alteában több strandon is lehet fürdeni, a legnépszerűbbek a Playa la Roda, a Nueva Playa De Altea és a Platja de l'Espigó. Különösen szép úti cél a Sierra Helada Natúrpark. Itt a sziklák több mint 400 méter magasak - a legmagasabbak a spanyol keleti partvidéken!

6. Benidorm

A Costa Blanca leghíresebb üdülőhelye Benidorm. A hosszú, magasépületekkel szegélyezett tengerpart üdülési fellegvárnak számít. Az 1950-es években Benidorm még halászfalu volt, amíg a polgármester le nem aszfaltoztatta az utakat, fel nem szereltette a falut vízvezetékkel és fejlesztési tervet nem készített.

A cél: a turizmus. Furcsa: Benidormban a világon a legmagasabb a magasépület-sűrűség (lakosszámra vetítve), 345 tizenkét emeletnél magasabb épület található itt. E magasház-sűrűség miatt Benidormot "Kis Manhattan"-nek is nevezik.

Ma Benidormot nyaralók ezrei keresik fel minden nyáron. A legforgalmasabb hely a Playa de Levante. A városi strand két kilométer hosszú és ideális a bulizni vágyóknak. A híres parti mérföld, az Avenida de Madrid bárokkal, klubokkal, kávézókkal és éttermekkel a strand mentén húzódik.

Ha szeretné elkerülni a bulipartok nyüzsgését, a Playa de Poniente a megfelelő hely. A közel négy kilométer hosszú strand a nyugalomra vágyókra, a családokra és az idősebbekre összpontosít. Esténként itt láthatod Benidorm legszebb naplementéit.

7. Villajoyosa

A Costa Blanca egyik legszebb helye Villajoyosa. Németre lefordítva azt jelenti, hogy "a boldog város". A tengerparti városka festői óvárossal, fantasztikus strandokkal és különösen színes házairól ismert. A színes házhomlokzatok oka egy legendában rejlik: Azt mondják, hogy az élénk színek egykor segítettek a tengerészeknek abban, hogy este hazataláljanak.

Villajoyosa fő strandja a Playa Centro, más néven Playa de Villajoyosa. Közvetlenül a színes óváros előtt található, puha homokkal és gyönyörű pálmafákkal. A Playa Centro mentén fut a sétány, számos étteremmel, bárral és kávézóval. Villajoyosa nemcsak a remek nyaralásról, hanem a csokoládéról is híres: a városban található a Valor csokoládégyár, a hozzá tartozó csokoládémúzeummal.

8. Alicante

Alicante a Costa Blanca központja. Az azonos nevű tartomány fővárosa ideális úti cél, ha a tengerpartot és a városi életérzést szeretné ötvözni. Alicantét régebben a "fény városának" is nevezték. Ez azért van így, mert naplementekor Alicante házai különleges fényben fürdenek.

Számos látnivaló található itt: A város felett magasan fekvő Castillo de Santa Barbara lélegzetelállító panorámát nyújt. A felfelé vezető úton elhalad a kanyargós utcákkal rendelkező Santa Cruz kis városrész mellett.

Kiemelt pontok sok helyen találhatók: A város felett magasan fekvő Castillo de Santa Barbara lélegzetelállító panorámát kínál. Fölfelé menet elhaladunk Santa Cruz kis negyede mellett, kanyargós utcáival és virágokkal és színes csempékkel díszített homlokzataival. Az Explanada de España és a város kikötőjében, ahol számos étterem és bár található, mindig nagy a nyüzsgés.

Alicante városi strandja, a Playa Urbanován kevesebb történik. Urbanova egy tengerparti strandnegyed, amelyet az alicantei repülőtér természetvédelmi területe vesz körül. Alicante városközpontjától északnyugatra található a Playa de San Juan. A tizenegy kilométer hosszú strand a Costa Blanca egyik legnépszerűbb strandja. A víz nagyon meleg, mert sekélyen megy a tengerbe. A sétány számos kávézóval, bárral és étteremmel vonzza a látogatókat.

9. Torrevieja

Az 1970-es évekig Torrevieja még jelentéktelen halászfalu volt. A Costa Blancán meginduló turizmusnak köszönhetően a város, amelynek 1970-ben még mintegy 11 000 lakosa volt, hatalmasat nőtt. Ma már mintegy 100 000 ember él Torreviejában.

A város híres a sós lagúnáiról: a középkor óta sókészítésre használják. A két nagy sós tó, Torrevieja és La Mata, valamint a tengeri levegő biztosítja, hogy Torrevieja Európa egyik legegészségesebb éghajlatú területe.

Torrevieja gyönyörű homokos strandokkal és sziklás öblökkel rendelkezik. Egy különösen szép partszakasz található Playa de la Matánál. A strand a központtól északra található, és a maga 2400 méterével messze a leghosszabb Torrevieja területén. Ez biztosítja, hogy akár nyáron is találhat nyugodt helyet.

Ha bulizni szeretnél, irány a kikötő. Itt a sétányon koktélt ihatsz, a diszkókban pedig hajnalig táncolhatsz.

10. Pilar de la Horadada

A Costa Blanca déli végén található Pilar de la Horadada üdülőhely. A rómaiak Cádiz felé tartva haladtak át a városon. A város történelmének egy részét a Museo Arqueológico-Etnológico Gratiniano Baches múzeumban tekinthetjük meg. Kiemelkedik a Torre de la Horadada, egy őrtorony, amelyet II. Fülöp király építtetett a 16. században a berber kalózok támadásainak kivédésére.

Pilar de la Horadada a Costa Blanca egyik csendesebb üdülőhelyének számít, ahol kevesebb a nyüzsgés, és több a természetes strand. A város előtti partszakasz összesen öt kilométer hosszú. Különösen népszerű a Playa Las Higuericas, a Playa Los Jesuitas és a Playa de Mil Palmeras a maga kilométeres strandjával és véget nem érő sétányával.Tartomány:Valencia
Cím:Costa Blanca
GPS: 38° 30′ 15.78168″, -0° 15′ 51.6438″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward