» Olaszország

» Olaszország » Lazio

Palazzo Madama - az olasz szenátus székháza


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Palazzo Madama épületében található az olasz Szenátus székháza.Kolostornak szánták az épületet, de csodálatos elhelyezkedése miatt (a Piazza Navonával szemben van), hamar felkeltette a nemesi családok érdeklődését. 1505-től a Mediciek bérlik, Giovanni de’Medici, a későbbi X. Leó pápa is itt lakott. Nevét Madama Margherita d’Austria, Alessandro de’Medici korán özvegyen maradt feleségéről kapta. 1755-ben XIV. Benedek pápa vásárolta meg az épületet, majd a pápai állam bírósága és rendőrsége költözött ide. Innen származik a rendőrségre utaló, a római dialektusban "la madama” kifejezés.

A belső udvarban jól láthatóak a reneszánsz építészet jegyei, köztük hat márvány tartóoszlop és egy márvány emléktábla. A márványpadlózat, ahogyan az épület más részei is az évszázadok során, több átalakításon esett át.

A biztonsági átvilágítás után egy kisfilmet nézhetnek meg a látogatók, amely az olasz törvényhozás menetét mutatja be, valamint a szenátus történetét és összetételét. A látogatás során csak az első emeletet, illetve a Szenátus üléstermét lehet megtekinteni.

A szobák berendezése inkább a múlt század jeleit viseli, a folyosókon a szenátorok tévéképernyőkön követhetik, mi zajlik az ülésteremben. Az első terem, a Sala Maccari falát körben Machiavelli- és Guicciardini-idézetek, továbbá az ókori Róma szenátusát ábrázoló jelenetek díszítik.

Egyetlen teremből sem hiányozhatnak az egészen modern festmények vagy szobrok, ezek Amintore Fanfaninak, a Szenátus 1968 és 1973 közötti elnökének a kérésére kaptak helyet a Palazzo Madama falai között.

A palota csoportos idegenvezetés keretében tekinthető meg, amely ingyenes, nem szükséges előzetes helyfoglalás. A csoportok 20 percenként indulnak, kizárólag olasz nyelv? idegenvezetéssel, az időpontok a Szenátus honlapján olvashatóak.


Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Róma
GPS: 41° 53′ 57.14905″, 12° 28′ 26.8325″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward