» Magyarország

» Magyarország » Pest » Dunakanyar


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Szentendre a művészek városa.


Kirándulóhelyek Szentendre környékén

Budapest és Szentendre közötti kerékpárút

2020 nyár végére elkészül a Budapest és Szentendre közötti, 5,61 kilométer hosszú kerékpárút, a Dera-patak ártéri területe feletti, 36 méteres, szabad nyílású, új kerékpáros híddal.

A szakasz része az EuroVelo 6 bicikliútnak. A szakasz egy része Natura 2000 védettséget élvező ártéri erdőben vezet, ahol korszerűsítik a meglévő kerékpárutat, Szentendre területén új kerékpáros pihenőhelyet alakítanak ki, valamint két pihenőhelyet újítanak fel Budakalászon.

Kilátó a Bölcső-hegyen

A Visegrádi-hegységben, Szentendre és Pomáz között található Bölcső-hegy kedvelt turisztikai célpont, környékén több forrás fakad – többek között a Csepel-forrás, a Háziipari-forrás, a Kármán-forrás, a Kékvizű-forrás –, köztük a legbővizűbb a 2021 tavaszán felújított, népszerű Lajos-forrás.

Az 587 méter magas Bölcső-hegyen álló kilátó, a Lajos-forrás felől már két körtúrával is megközelíthető, borovifenyő-gerendákból készült kilátóból élvezhetik az innen nyíló körpanorámát.

A körpanorámát nyújtó kilátószintről – a környező hegycsúcsokon túl – tiszta időben még a Mátra vonulatai láthatók.

A kilátó Lajos-forrás felől már két körtúrával is megközelíthető: a meglévő zöld háromszög mellett északról a frissen elkészült sárga háromszög jelzés is a kilátóhoz vezet.

Lajos-forrás

A Szentendre határában fakadó, bővizű Lajos-forrás népszerű kirándulóhely a Visegrádi-hegységben, számos turistaút érinti. Egyes hagyományok szerint a forrás már évszázadok óta Nagy Lajos király nevét viseli, aki szeretett vadászni ezen a környéken.

A forrásból kifolyó víz a Jóvízű-patakot táplálja, de az arra járók is gyakran oltják belőle szomjukat. Fontos tudni, hogy a forrásvíz minősége a vízhozamtól, évszaktól függően gyorsan változhat, így vizét mindenki csak saját felelősségére fogyaszthatja.

Dömörkapu-vízesés, Bükkös-patak völgye

A Visegrádi-hegységben elhelyezkedő Dömör-kapu népszerű kirándulóhely. Az itt található barlang a Szentendre felé folyó Bükkös-patak északi partján, a Dömör-kapunál található kőfejtőben, a patak mentén haladó műúttól körülbelül 15–20 méterre van, a bejárata már az útról is jól látszik. A Bucsina-patak vize 7 méteres magasságból zúdul le, majd tovább folyva a Sikárosi-völgyben a Bükkös-patak alkot vízesést.

Szentendrétől alig 10 perces autóútra található Dömör-kapu vízesés. Kiépített parkolóban lehet hagyni az autót, a vízesés 2 perc séta innen.



Tartomány:Pest
Település:Szentendre
GPS: 47° 40′ 3.93816″, 19° 4′ 33.76812″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward