» Magyarország

» Magyarország » Baranya » Pécs

Szamárfül Családi Fesztivál

2021. augusztus 27.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Csaknem hetven programmal várja a látogatókat Pécs legnagyobb gyerekfesztiválja augusztus 27. és 29. között a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.


Csaknem hetven programmal, köztük az Apacuka, Szalóki Ági koncertjével és a Star Wars szereplőivel várja a kicsiket és nagyokat Pécs legnagyobb családi és gyerekrendezvénye, az augusztus 27. és 29. között zajló Szamárfül Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A hagyományos családi nyárzáró fesztivált - a pandémia miatt - egy év kihagyás után rendezi meg ismét a Zsolnay Örökségkezelő NKft., amelynek közleményében azt írták: a rendezvény kínálatában szerepelnek majd gyermekszínházi előadások, koncertek, kézműves foglalkozások, bábszínházi darabok, tudományos-ismeretterjesztő programok, ügyességi játékok és mesekiállítás is.

Számos, a gyerekek körében népszerű előadó ad koncertet a pécsi kultnegyedben, így fellép az Apacuka, Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Szélkiáltó, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Kolompos vagy a Kiskalász zenekar.

A Csillagok Háborúja kedvelői közös fényképet készíthetnek a robot, R2-D2 másával és a rohamosztagosokkal, mindezt ráadásul egy nagyméretű Star Wars-háttér előtt, de a rajongók számára igazi kuriózum lesz a birodalmi sisakkiállítás is - hívták fel az érdeklődők figyelmét a kommünikében.

A fesztivál kézműves programjain örök emlékeket készíthetnek a kicsik, akik a képeslapkészítés, a gyöngyfűzés titkaiba leshetne be, de origami, nemezékszer és marcipánkészítő foglalkozásokon is részt vehetnek.

A mozgékonyak a negyed játszóterei mellett kipróbálhatják a gyerekvívást, a ládából készült mini hullámvasutat és a kötélpark-kalandpályát is - jeezték a közleményben a szervezők.

A színházi és bábszínházi előadások között szerepel többek között a Bóbita Bábszínház Dödölle című csecsemőszínházi előadása, megismerhetik a kicsik Sárkányölő Sebestyént vagy a Szélkötő Kalamona kalandjait is, de a marosvásárhelyi Ariel Bábszínház is fellép, míg interaktív zenés bohócelőadást tart a Bohóc Brigád.

Négyszögletű Kerek Erdő címmel lesz látható a Lázár Ervin-mesekiállítás, és a Bóbita Bábszínház 60 évének időbejáró kiállítása is a fesztivál során nyílik meg.

A fesztivál ideje alatt a Zsolnay Kulturális Negyedbe a 16 év felettiek kizárólag védettségi igazolvánnyal léphetnek be.

A planetáriumi előadásokat leszámítva a rendezvény ingyenes.Tartomány:Baranya
Település:Pécs
Időpont:2021. augusztus 27.
Honlap: https://www.szamarfulfesztival.hu/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward