» Magyarország

» Magyarország » Veszprém


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Pápa látnivalói.


A város főterének közelében található a barokk jegyeket is viselő, copfstílusban épült katolikus nagytemplom, az Esterházy-kastély és a Kékfestő Múzeum, ahol az egykori Kluge cég munkásságát, műhelyét és kékfestő berendezéseit ismerheti meg.

Pannonia Reformata Múzeum

Az óegyiptomi koporsó és múmia a múzeum különlegessége, világviszonylatban is kuriózumnak számító látnivalója. Hasonló, egyedi ikonográfiával díszített egyiptomi szarkofág a Vatikáni Múzeumban, berlini-, illetve koppenhágai gyűjteményekben látható.

A festett óegyiptomi koporsót és a múmiát Markstein Károly kairói nagykereskedő ajándékozott egykori iskolájának. Szinte egyetlen darabja a régiségtárnak, amely átvészelte a II. világháború és az azt követő nehéz évek viszontagságait. Hori koporsója és a benne fekvő múmia, „folyó 1884-ik évben Akhmim-ban eszközölt ásatásokból került napfényre“és a kairói osztrák-magyar konzulátuson keresztül 1884 augusztusában érkezett meg Pápára. Hori, a pápai koporsó egykori készíttetője és tulajdonosa, Ízisz és Horsziésze – vagyis Hórusz Ízisz fia – papja volt Akhmim templomában. De, mint azt későbbi vizsgálatok kiderítették a koporsóban nem Hori múmiája nyugszik. Az aranyozott maszk és a gondosan felrakott vászon bandázs egy középkorú férfi tetemét rejti.Tartomány:Veszprém
Település:Pápa
GPS: 47° 19′ 33.99132″, 17° 28′ 13.90548″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward