» Magyarország

» Magyarország » Bács-Kiskun


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Baját a vizek és ízek városaként emlegetik.


ÉTELEK

Alapvetően jellemző, hogy a Hajós-Bajai borvidék ételeihez, legyen az szerb dzsuvecs, rácos halsaláta vagy a bácskai töltött paprika, mindenképpen sok hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, azaz Bácska zöldjeit használják fel, amelyek intenzívebben adják meg a lecsós vagy sült ételek karakterisztikus vonásait.

De a paprika mellett előszeretettel használják a különböző zöld fűszereket is, a bácskai húsos galuskában például kaporral ízesítik a tésztát.

jellemző ételek: Bajai tésztás halászlé, csukapörkölt, harcsapaprikás, a bácskai húsos galuska, bácskai rizses hús.

Hajós-Bajai borvidék. 2066 hektáron fele-fele arányban találhatók meg a gyümölcsös, fűszeres vörös és üde, illatos fehérbort adó szőlőfajták.

Bajai Halfőző Fesztivál. A fesztivált minden év második szombatján rendezik meg. Először 1996-ban, a várossá nyilvánítás 300. évfordulójának tiszteletére szervezték meg a rendezvényt, amely Baja fő attrakciójává vált, azóta minden évben július második szombatján borul füstfelhőbe a város a halászléfőzők jóvoltából. A négynapos fesztivállá alakított rendezvény minden évben tízezreket vonzó eseménnyé, az ország egyik legnagyobb gasztrokulturális rendezvényévé vált.



Tartomány:Bács-Kiskun
Település:Baja
GPS: 46° 10′ 42.58812″, 18° 57′ 4.02696″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward