» Horvátország

» Horvátország » Krapina-Zagorje


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az egyik legszebb és leghíresebb horvátországi kastély minden bizonnyal a Trakošćan-kastély. Ez Horvátország egyik legszebb és leglátogatottabb kastélya.


A 13. században kisebb erődként épült Trakostyáni vár a 19. században nyerte el végleges formáját, amikor akkori tulajdonosa, Draskovich György gróf neogótikus stílusú kastéllyá alakította át, amelyet egy romantikus tájpark és mesterséges tavacska övez. 

A kiemelt építészeti értéket képviselő, reprezentatív módon berendezett kastély, falait a vadász- a báli-, valamint a korabeli bécsi, pesti és párizsi értelmiségi köröket akkoriban felvillanyozó további témákat bemutató faliképek díszítik, az akkori nemesi élet titkait fedi fel előttünk. 

A kastély múzeumi kiállítóhelyként négy szintre és több belső egységre van felosztva, úgy mint lovag- és vadászterem, zeneszalon, könyvtár, Erdődy Julianna festőművész műterme, valamint konyha, fegyverraktár és tömlöc. A fennmaradt bútorok, festmények és használati tárgyak értékes darabjai mellett, amelyek mindegyike saját történetét meséli el, különösen érdekes és értékes a Draskovich család katonai múltját szemléltető fegyvergyűjtemény, amely a 15-19. századból származó mintegy 300 darab hideg- és tűzfegyvert vonultat fel.

A kis tó körül vezető sétányok egyedülálló sétálóhellyé, s egyben a környék egyik legszebb tájképéve teszik ezt a helyet. A díszparkban található Szt. Kereszt-kápolna napjainkban a népszerű trakošćani esküvőkhöz szolgál romantikus helyszínként.Tartomány:Krapina-Zagorje
Cím:Trakošćan
GPS: 46° 15′ 32.51304″, 15° 56′ 48.49044″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward