» Franciaország

» Franciaország » Normandie » Normandia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Rouen-től 12 km-re, a Szajna egyik kanyarjában, Saint-Martin de Boscherville-nál található Felső-Normandia egyik legfontosabb román kolostora.


Rouen-től 12 km-re, a Szajna egyik kanyarjában, Saint-Martin de Boscherville-nál található Felső-Normandia egyik legfontosabb román kolostora.

Az apátsági templom, amelyet a legtisztább román stílusban építettek, a látogatót harmonikus vonalaival, arányaival és világosságával szokta lenyűgözni.

A kertet XVII. századi archív tervek és dokumentumok alapján restaurálták, ahonnan mind a Szajnára, mind az apátságra lélegzetelállító kilátás nyílik. 

A mai apátság helyén a gallo-román időkben egy fából készült templom állt, majd egy kápolna váltotta fel a 7. században. 1055-ben egy kanonokokból álló csoport költözött be a kis kápolnába, amely hamar túl kicsivé vált, és ki kellett bővíteni.

Eleinte a kanonokok az arisztokrácia támogatásával tanítottak és imádkoztak, azonban ahogy egyre gazdagabbak lettek, úgy fordultak ellenük korábbi jótevőik. A monarchia népszerűségének növekedésével újra előtérbe kerültek a szegénység és a közösségi élet értékei, ezért a kanonokat szétzavarták, és I. Henrik angol király kamarása, Guillaume de Tancarville 1113-ban vagy 1114-ben megalapította a helyükön a Saint-Georges de Boscherville apátságot.

A rövid 13. századi virágzás után az apátságra hanyatlás várt. A százéves háború után már csal 8 szerzetes maradt, és a kolostor is megsérült, amelyet csak a 16. században állítottak helyre részben.

1562 és 1570 között, a vallásháború alatt a dühös protestánsok elüldözték a szerzeteseket, kirabolták a templomot és felgyújtották a kolostort. Bár megpróbálkoztak a felújításával, 1790-ben a Nemzetgyűlés parancsot adott ki a szerzetesrendek felbontására, köztük a Saint-Georges de Boscherville-i apátság is.

Park

A parkot 1989-ben nemzeti műemléké nyilvánították, miután újratelepítették a korabeli növényeket 17. századi mintára. Található itt veteményeskert, gyümölcsöskert és fűszereknek és orvosi növényeknek ágyás.

Nyitvatartás:

November 1-től március 31-ig: 14.00 – 17.00

Április 1-től október 31-ig: 9.00 – 18.30

Árak:

Felnőtt: 6 €

Kedvezményes: 4.50 €

12 éves kor alatt ingyenes.Tartomány:Normandie
Település:Rouen
Cím:Route de l'Abbaye, 76840 Saint-Martin-de-Boscherville
GPS: 49° 26′ 39.34788″, 0° 57′ 52.91064″
Honlap: http://www.abbaye-saint-georges.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward