» Franciaország

» Franciaország »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Franciaország 5 legnaposabb helye.


1. Marseille

A Földközi-tenger és az Alpok között elhelyezkedő Marseille éghajlatát hosszú, forró nyarak, enyhe tél és sok napfény jellemzi. Marseille-ben és szomszédos városában, Toulon-ban, a napsütéses órák száma 2801 óra évente. Marseille-ben a nyaralók felfedezhetik a számos történelmi és tengeri múzeumot és művészeti galériát.

2. Korzika

Ajaccio, a sziget fővárosában átlagosan évi 2726 órányit süt a nap, míg a Bastia évente 340 nap napsütéssel büszkélkedhet. A gyönyörű vadvirágok, hosszú homokos strandjai és meleg pezsgő vizei miatt híres Korzika jó választás egy kényelmes nyaralásra.

3. Nizza

Nem kell gazdag vagy híres nyaralni Franciaország dicsőséges Côte d'Azur-ban. Még jobb, a város Nizza büszkélkedhet a leghosszabb napsütéses órák a francia Riviéra régióban élvezve kb 2668 órányi napsütés évente. Sétáljon a Promenade des Anglais mentén, és menjen el a Place Masséna-hoz, a főteret és a fő helyet a nézők és a kulturális események számára. Az óvárosban a Place Rosetti a Saint Réparate katedrális, míg a Cours Saleya a híres napi virágpiacot és a legfinomabb francia ételeket kiszolgáló számos éttermet kínál.

4. Montpellier

A Languedoc-Roussillon régió fővárosa, Montpellier évente 2618 napsütést élvez. A város középpontja a Place de la Comédie és a városnézés legfontosabb nevezetességei közé tartozik Franciaország legrégebbi botanikus kertje és a Saint Pierre-katedrális. A város a franciaországi és Montpellier-i Fesztivál, valamint az opera, a klasszikus zene és a jazz éves nyári fesztiválja, amely tökéletes választás a kulturális búrok számára.

5. St. Tropez

Brigitte Bardottól a Beckhamig sok híresség járt már St. Tropez elegáns üdülőhelyén. A város látványos elhelyezkedésnek örvend a francia Riviérán, és magas rangú a napsütésben. Öt kilométer hosszú tengerpartja strandokkal teli. A homoktól és a jachtoktól távol, St. Tropez történelmi macskaköves utcáin felfedezhetjük a kávézókat és ajándékboltokat.GPS: 46° 13′ 39.4968″, 2° 12′ 49.4964″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward