» Franciaország

» Franciaország »

Legszebb karácsonyi vásárok Franciaországban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

November közepétől január elejéig, két hónapon keresztül Franciaország városai és falvai gyönyörű, ünnepi díszbe borulnak.


Franciaország tele van olyan úti célokkal, ahol megtapasztalhatja a karácsony varázsát. Strasbourgtól a fővároson keresztül Colmarig, íme azok a helyek, amelyeket nem szabad kihagyni Franciaországban karácsonykor.

A párizsi karácsonyi vásár

A párizsi karácsonyi vásár az egyik legfontosabb Franciaországban. Fából készült faházikókat állítanak fel a főváros leghíresebb utcáin. A Gare de l'Esttől a Tuileriákon keresztül a Champs Élysées-ig mindenki talál magának valamit. Ezeket a kis téli falvakat egyedi karácsonyi dekorációkkal díszítik fel. 2022. november 20-tól december 31-ig a lakosoknak és a turistáknak bőven lesz idejük felfedezni a párizsi karácsonyi falut.

A helyszínen elérhető programok közül megemlíthetjük a Mikulással való találkozást, az alkotóműhelyek látogatását, a műsorokat, a jégpályákat és még sok mást. A 2022-es párizsi karácsonyi vásárok közül a Saint-Germain-des-Prés-i karácsonyi vásár mindenképpen megér egy önálló látogatást.

Elzász

A strasbourgi karácsonyi vásár

A strasbourgi karácsonyi vásár 1570-es létrehozása óta az európai kontinens egyik legrégebbi karácsonyi vására maradt. A város több pontján felállított mintegy 300 fából készült karácsonyi faházikóval a látogatókat egyszerűen elvarázsolja ez az esemény. A látogatók felfedezhetik és megismerhetik a legjobb helyi kézműveseket és termelőket. A városközpont több terén és a székesegyház előtt felállított piac 2022-ben november 25-től kerül megrendezésre.

A legkíváncsibbak nem fogják elmulasztani, hogy megálljanak a Place Kléber téren álló nagy karácsonyfa előtt. Ebben az időszakban a bor, a mézeskalács és a forró gesztenye jellegzetes illatai is magukkal ragadják majd őket. A Saint-Etienne negyedtől a Petite France-ig számos animáción vehetünk részt, köztük zenei esteken és különböző műsorokon.

A colmari karácsonyi vásár

Ha Elzászban jár, akkor ne hagyja ki Colmar bájos, színes házakkal teli városát és a karácsonyi vásárát se.

Egy Colmarba tett kirándulás kivételes lehetőséget kínál számos szokatlan karácsonyi vásáron való részvételre. Ezek közül a leghíresebbek a 16. századi dominikánus templom és a place de l'ancienne Douane előtti téren találhatók.

Öt helyszínen, összesen 170 árus kínálja portékáit. A colmar-i karácsonyi vásár a "2018 legjobb karácsonyi vásárai" versenyének jelöltjei között is szerepelt.

Bordeaux

A karácsonyi vásárt az Allées de Tourny sugárúton rendezik meg, ahol tradicionális körhinta is várja a gyerekeket. 

Lyon

Több mint 140 házikó várja a kicsiket és nagyokat december 1-től 30-ig a Place Carnot téren.

Egy minden nap nyitva tartó, 171 m2-es jégpályát is élvezhetnek az ide látogatók!

Francia Riviéra

Nizza-ban a híres Place Masséna téren és a Jardin Albert 1er területén várják a látogatókat a karácsonyi árusok, illetve egyéb programok, animációk és jégpálya is. Ilyenkor Nizza főtere gyönyörű fényárban úszik. 

Cannes: az Allées de la Liberté sugárúton. December 31-én pedig hagyományosan egy nagyszabású tűzijátékkal búcsúztatják az évet. 

Minden a karácsony körül forog Menton bájos városában: díszkivilágítás, a Télapó postaládája, karácsonyi vásár, jászol.

Provence

Ha Provence-ra és a karácsonyra gondolunk, akkor meg kell említenünk a térségből származó kis agyagfigurákat (santon), melyek apáról fiúra szállnak. A santon provanszi nyelven "kis szentet" jelent. Valamennyi agyagfigura egyedi öntőformában készül, különféle közismert provence-i alakokat jelenítenek meg. Az első agyagfigura Marseille-ből származik. 

Valamennyi figurát a népművészet és a néphagyomány ihlette, mint például a bárányt felkínáló pásztor. Ilyen kis santon-okat az alábbi két karácsonyi vásárban is találhatunk.   

Aix-en-Provence: a vásár helyszíne a Cours Mirabeau.

Marseille: a vásárhelyszíne a Vieux port, quai de la Fraternité. GPS: 46° 13′ 39.4968″, 2° 12′ 49.4964″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
TGT Drón

Régióválasztó

arrow_upward