» Belgium

» Belgium » Luxembourg » Vallónia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Topiary Park: Ahol óriás mókusok és elefántok téblábolnak.


Elefántok, mókusok és rajzfilmfigurák tombolnak a durbuy-i Topiary Parkban. A kastély őrködik a színes nyüzsgés felett.

A Topiary Park a belga Durbuy városában található, mintegy 50 kilométerre délre Liège-től.

Egy nő csobban egy túlméretezett fürdőkádban, egy kőhajításnyira lovasok pózolnak lovaikon, óriás mókusok és hattyúk figyelnek: Ami úgy hangzik, mintha egy fantáziafilm jelenete lenne, valójában a Topiary Parkban játszódik a belgiumi Durbuyban. A művészi sövénynyírók remekműveinek gyűjteménye, 250 elegáns vagy komikus figura szegélyezi a szigorú arányú kert ösvényeit.

Durbuy középkori kastélya a színfalak fölé magasodik, a parkban pedig az Ourthe folyik. Ajánlott egy séta a középkori óvárosban is, amelynek macskaköves utcáin favázas épületek, kávézók és éttermek sorakoznak.

Durbuy kisvárosa jó alternatíva a forgalmas belgiumi helyekkel, például Brugge-el szemben. A park márciustól novemberig, decemberben pedig hétvégenként van nyitva.

Durbuy

Durbuy homokszínű, ősi házaival és az óváros fölé magasodó kastélyával úgy néz ki, mint valami mesekönyv. Durbuyban csodálatosan sétálhat a macskaköves utcákon, ahol kis üzletek és kávézók találhatók.

Feltétlenül szerepeljen az útvonalon a Rue Daufresne de la Chevalerie. Az Ourthe folyami kavicsokkal van kikövezve, és valószínűleg a város legrégebbi utcája. Durbuy nagyon jó éttermeiről és finom rákjairól is ismert.


Tartomány:Luxembourg
Cím:Durbuy
GPS: 50° 21′ 8.68176″, 5° 27′ 22.4928″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward