» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ez a vízi élményvilág valóságos paradicsom a gyerekes családok számára!


A 8000 m-es rezervátum, a Komperdell-felvonó hegyállomásától néhány percnyi sétára terül el, egy csodálatos alpesi környezetben.

Az itt megtalálható hegyi patak ökológiai okok miatt érintetlenül maradt, sőt egy központi helyet tölt be a területen. A térség azért kapta a "mormota" jelképet, mert a környéken nagyon sok él, e igen kedves és napjainkban egyre ritkább kisállatból. A területen összesen 25 állomás található, melyek mindegyike a patak köré csoportosított. A patakon való átjutást több ponton is hidak segítik.

Az állomások között, kitáblázott útvonal hálózat segíti a tájékozódást, így szabad a választás mindenki számára, hogy szépen sorban egymást követően vagy találomra, kedve szerint járja be a területet. Lehet itt sárban játszani, sárral dobálózni… a patakban található egy pumpa, ami a vizet felpumpálja, majd egy csorgó rendszeren keresztül folyamatosan visszafolyik a patakba, miközben a gyerekek különböző gátakat, új medreket építhetnek a visszafolyó víznek, hogy kialakítsák a saját, nekik tetsző vízvilágot.

A vízi játszótér melletti mormotakifutóban igazi mormotákkal is találkozhatnak a gyerekek. A mormotabarlangban pedig megismerhetik a mormoták föld alatti világát. Hogyan alszanak télen, milyen az otthonuk.

A park ingyenes. Tartomány:Tirol
Település:Serfaus
Cím:6534 Serfaus
GPS: 47° 2′ 14.56879″, 10° 33′ 53.63798″
Honlap: http://www.serfaus-fiss-ladis.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward