» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintiai tavak

Természetközeli nyaralás a Weissensee-nél


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Karintiai Naturpark Weissensee idilli nyaralást ígér a fenntartható turizmus jegyében. A Weissensee az Alpok legtisztább fürdőtava végtelen erdőkkel és üde hegyi rétekkel. A Weissensee körüli mediterrán klíma felér egy levegőkúrával.


A Weissensee az Alpok délnyugati részén, a Gailtal-i Alpok vonulatai között fekszik, és a természet ékszereként tartják számon: Ausztria legtisztább fürdőtavának keleti része teljes egészében beépítetlen, és a közlekedéstől is mentes. Csak a tűlevelű fenyőerdő szegélyezi a keleti partszakaszt, ami a távolból egy fjordra emlékeztet. Az itteni idill a lakosságnak is köszönhető, akik a fenntartható turizmus mellett tették le voksukat, amiért a régió számos kitüntetést elnyert, ilyen például az "Európai díj a turizmusért és a környezetért". 2013 óta a Naturpark Weissensee tagja a 28 üdülőhelyből álló "Alpine Pearls" ("Alpok Gyöngye") szövetségnek, amelynek tagjai környezet- és klímabarát kikapcsolódást és üdülést kínálnak.

Májustól-októberig tart a meleg időszak, az év többi részében enyhébb időjárás a jellemzi. Ez tette a Weissensee területét igazoltan "gyógyító éghajlatú és levegőjű" tájegységgé.

A tó nyáron kellemesen felmelegszik, 24 fokos vizében úszni és búvárkodni is nagy élmény.

A tó vize annyira tiszta, hogy még méteres mélységben is jól láthatók a vízinövények, a halak és tófenéken levő kövek.

Környezettudatos közlekedés a Naturparkban. A Naturpark Weissensee területén a vendégek nem használhatják a saját autóikat: helyette 8:30 és 20:30 között fél óránként közlekedik a Naturparkbusz, melyet az itt éjszakázó vendégek ingyen használhatnak. Este 20:30-tól is elérhető a buszszolgáltatás, ha a vendégek azt előtte jelzik.

Hely az aktív kikapcsolódáshoz

A Naturpark Weissensee az aktív kikapcsolódás kedvelőinek sem szab határt: 12 különböző hosszúságú és nehézségű futóútvonal, 9 kijelölt kiránduló útvonal, nordic walking ösvények és bicikli utak várják a "természet játszóterén" az aktív utazás szerelmeseit.

A kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez és elmélyüléshez a pihenőhelyeken felállított fenyőből készült kényelemes ülő- és fekvőalkalmatosságok állnak rendelkezésre.

Elnyújtózva a fapadokon elmerülhetünk a fenyves erdők nyugtató zöldjében, a napfényben csillogó tó és a körülöttünk lévő hegyek látványában.

Weissensee Bergbahn

A Weissensee felső részén egy négyüléses libegő közlekedik a Naggler Alm hegyállomáshoz (1400 m). Különlegessége: mountainbike-szállító kocsikkal rendelkezik. Odafent mindenki tökéletesítheti technikáját a minden nehézségi szintet felvonultató terepen.

A túrázók, tájfutók és kerékpározók kényelmes fapadokon és nyugágyakon pihenhetnek sportolás közben, amelyek az utak mellett és a hegytetőkön találhatók.

A vadállatok nyomában

A vadállatok viselkedését kutató szakemberek vezetésével egy izgalmas vízi és szárazföldi felfedezőtúrán vehetünk részt, ahol a Naturpark szinte érintetlen állat- és növényvilágát ismerhetjük meg.

Ehhez egy nagy tutajra szállunk, amely segítségével körbehajózzuk a Weissensee-t, hogy közelebb kerülhessünk az itt élő állatok életteréhez, és hogy a régió növényvilágát is megismerhessük.

A tutajon, a civilizációba visszavezető út közben, a Weissensee-ből kifogott halakat és finom borokat szolgálnak fel a vendégeknek.

Minden vendégnek saját strand

Egész nyáron a tó vize 24 fok felett van, és ilyenkor nagy a kísértés, hogy az ember a kristálytiszta, ivóvíz minőségű tóban megmártózzon. Különösen kényelmesen tehetjük ezt meg, ha a Weissensee-nél saját stranddal rendelkező házban szállunk meg, ami egész Ausztriában egyedülálló megoldásnak számít.Tartomány:Karintia
Település:Weissensee
Cím:9762 Weissensee
GPS: 46° 41′ 49.93404″, 13° 20′ 16.9602″
Honlap: http://www.weissensee.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward