» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintiai tavak

Weissensee - Európa legnagyobb természetes jégpályája


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Weissensee, Európa legmagasabban fekvő (930 m) és legtisztább fürdőtava télen teljesen átalakul, és december közepétől egészen március elejéig természetes jégpályává változik.


6,5 négyzetkilométernyi jégfelületével Európa legnagyobb természetes jégpályája.

Ez a természetes játszótér vonzza a téli sportokat kedvelő látogatókat: a jég tükrén korcsolyások siklanak, jéggolfosok terelik a labdát.

A tó jegén kerül megrendezésre minden évben a 11 városon átvezető holland gyorskorcsolyázó világcsúcskísérlet is. A verseny 5000 aktív résztvevőjével világszerte a legnagyobb jégsport rendezvény és Karintia legfontosabb télisport eseménye is egyben. A január utolsó hétvégéjén kezdődő és az egy hétig tartó versenysorozat alatt rendszeresen több tízezren mozognak. A verseny csúcspontja a hagyományosan amatőrök és profik részvételével zajló 200 kilométeres nyílt viadal.

Hollandiában az enyhülés következtében 1997 óta nem tudják megrendezni a tizenegy várost érintő, természetes pályán zajló gyorskorcsolya-maratonit. Ezért különösen népszerű az ausztriai verseny.

2004-ben az extrém hideg miatt mintegy 100 holland gyorskorcsolyázó szenvedett kisebb-nagyobb fagyásos sérüléseket a versenyen, amelynek során a Weissensee jégfelületén mínusz 22 fokos hideg várta a résztvevőket.

2007-ben klímaváltozás miatt 119 év után először elmaradt a gyorskorcsolya maratoni verseny. A víz felületén nem képződött olyan, összefüggő, vastag jégtakaró, melyre rá lehetett volna engedni az érdeklődőket.

További jeges mulatságok - mint a jégteke, a jégszörf, a jégtenisz, a jégfalmászás, a jéggolf, a jégkorong és a jég-mountainbike - egész sora vár a bátor turistákra.Tartomány:Karintia
Település:Weissensee
GPS: 46° 42′ 46.152″, 13° 17′ 41.316″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward