» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Salzkammergut kiemelkedő látványosságainak felfedezése egy e-mountainbike-on: a BergeSeen E-Trail 640 kilométer hosszan, tíz napi szakaszon keresztül tárja elénk a legendás nyári üdülőrégió szépségét.


Az új E-MTB-útvonal, amely Salzkammergut mind a nyolc régióján, így Felső-Ausztria, Salzburg és Stájerország tartományokon is keresztülhalad, 640 kilométer hosszú.

A BergeSeen E-trail egy hosszú, 10 napos szakaszokból álló körút során a felső-ausztriai Mondsee-től a festői Irrsee-n keresztül a smaragdzöld Fuschlsee-hez, majd Strubklammon, Hintersee-n és Faistenauer Schafbergen keresztül Ebenauig, onnan pedig a Zwölferhornon keresztül a Wolfgang-tónál fekvő Stroblig vezet. Az útvonal a Postalmon, a Gschütt-hágón és a Hornspitz-hágón keresztül Gosauig, a Vordere Gosausee-ig vezet, ahonnan a híres Dachstein kilátás nyílik. Az útvonal a Durchgangalmon keresztül Hallstatt világörökségi régiójába vezet, majd onnan a Hallstatti-tó mentén Bad Goisern, Raschberg és a Sandlingalm érintésével Altaussee-be és így Stájerországba.

Altaussee-ből egy stájerországi hurok vezet Bad Mitterndorfon és a Tauplitzon keresztül a Grundlsee-tó mentén vissza, hogy aztán Altaussee-ből a Rettenbachalmon és az Ewige Wandon keresztül Bad Ischlbe doromboljon. Bad Ischlből az útvonal Gmunden és Grünberg érintésével a festői Laudachsee-tó mellett Grünau im Almtalba vezet. Ezután az Almsee-n és az Offensee-n keresztül Ebensee-be, majd a Langbath-tavakon keresztül Steinbach am Attersee-be vezet. Onnan a hurok Eisenaualmon keresztül, majd az Attersee-tó mentén Unterachon és Nußdorfon keresztül tér vissza Mondsee-be.

A Salzkammergut BergeSeen E-Trail röviden:

Összesen 640 kilométer, 15.000 méter magasságban

10 napi szakasz 35 és 80 km között

Salzkammergut mind a nyolc régiója: Attersee-Attergau, Ausseerland, Bad Ischl, Dachstein-Salzkammergut, Fuschlsee, Mondsee-Irrsee, Traunsee-Almtal, Wolfgangsee.

55% erdei utak, 44% aszfalt, 1% kerékpárutak

az összes nyomvonal már létezik hegyikerékpárútként, nem építettek újakat

könnyen elsajátítható, fiataloktól az idősekig, jól használható E-MTB kezdőknek, családoknak, kultúrának és kedvtelésből kerékpározóknak.

Az útvonal mentén lévő, érdeklődő kunyhók és kirándulóházak töltőberendezésekkel vannak felszerelve.

Az útvonalak különböző digitális formában állnak rendelkezésre

E-MTB kölcsönzőállomás-hálózat elérhető

MTB-barát szállások és hotelek az egyes túrák elején és végén, valamint útközben is

Több frissítőállomás minden túrán, feltöltési lehetőségekkel

Megjegyzés: A túrák hossza miatt vagy egy második akkumulátorra van szükség, vagy a kerékpárt az útvonalakon fel kell tölteni.Tartomány:Oberösterreich
Település:Mondsee
GPS: 47° 51′ 21.60504″, 13° 21′ 0.23688″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward