» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ez a legendákba burkolózó, lélegzetelállító hegyi szurdok Tirolt köti össze a bajorországi Chiemgau Alpok előhegyeivel. A csempésztörtének egykori színhelye mára alpesi kalandos túraútvonallá változott.


A Klobenstein-szurdokot ősidők óta az Alpok titokzatos, rejtett kapujának tekintik, a kanyonon átvezető utat pedig csempészútvonalnak, amely körül számtalan fantasztikus történet fonódik össze.

Egyedülálló világ, amelyet rohanó türkizkék víz, bizarr sziklafalak, vadregényes erdők és fényesen csillogó kavicspadok jellemeznek. Látványos sziklajárókon, egy 33 méter hosszú, látványos függőhídon keresztül merülhet el ebben a természeti ékszerben, amely váratlan, színpompás alpesi szépségekkel teli kilátást nyújt.

Kaiserwinkl, Schmugglerweg - Klobenstein

Csempészút (c) Österreich Werbung/Tourismusverband Kaiserwinkl

Már a korai bronzkorban (i. e. 1800) fontos kereskedelmi útvonal volt a réz és a bronz számára, a középkorban a bor és a só szállítására, a második világháború után pedig cigarettát, kávét, rumot, sőt még sajtkorongokat is csempésztek a csempészúton.

A 8 km hosszú tematikus túraútvonal különleges állomásokat kínál, ahol a kirándulók egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével átélhetik a csempészkalandot, és szórakoztató módon ismerkedhetnek meg a természettel és a hegyekkel. Az útvonal az ausztriai Kössenből a bajorországi Schlechingbe vezető úgynevezett Samerweg régi útvonalán halad. A kirándulást feldobja, hogy a túrázók pontokat gyűjthetnek az út során, és csempészjelvényeket szerezhetnek.

A folyóhoz közeli, pihenőhelyekkel ellátott megközelítési pontok megkönnyítik a túrázók számára a Tiroler Ache megismerését. Az útvonal misztikus célpontjaként a Klobenstein zarándokhely a hasadt sziklával titokzatos erőt sugároz. A túra kiindulópontja Kössen központja a Kaiserwinklben vagy az Ettenhausen Geigelstein ülőlift parkolója.Tartomány:Tirol
Település:Kössen
Cím:Klobenstein
GPS: 47° 41′ 20.23332″, 12° 23′ 44.34252″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward