» Belgium

» Belgium »

3 belga kastély, amit mindenképpen meg kell látogatni


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

3 belga kastély, amit mindenképpen meg kell látogatni.


1. Château de Freÿr-sur-Meuse és kertjei, Hastière

Mi lehetne jobb helyszín egy festői kastélyhoz, mint a híres Meuse folyó partján? Ha jó az idő, és a patak túloldalán állsz, egy kastély áráért két kastélyt kapsz, mivel a Château de Freÿr tükröződik a vízben.

Mivel a jelenlegi kastélyt 1571-ben építették elődjének maradványaira, ez a reneszánsz stílusú birtok soha nem hagyta el a családot, és még mindig az eredeti tulajdonos, Guillaume de Beaufort-Spontin utódai vezetik.

Magán a kastélyon kívül, amelyet a múltban Versailles kicsinyített változatának neveztek, a kertek is kihagyhatatlan látványt nyújtanak, különösen tavasszal. Először 1770-ben tervezték André Le Nôtre stílusában, és a mai napig Belgium legszebbjei közé tartoznak.

2. Alden Biesen és kertjei, Bilzen

Ha Belgium legszebb tavaszi régióiról van szó, Limburg minden bizonnyal a csúcsra kerül. A gyümölcsfák virágaival, amelyek a fehér és halvány rózsaszín lágy árnyalataiban színezik a tájat, olyan, mintha egy képzeletbeli országba csöppentél volna. És ennek a természeti szépségnek a szívében fekszik Alden Biesen.

A kastély a 16. századból származik, bár az évek során az épület sok változáson ment keresztül, ezért nehéz meghatározni a stílusát. Napjainkban a kastély és a környező kertek nemcsak azok számára nyitottak, akik többet szeretnének megtudni a kastély történetéről, hanem az egész évben számos szociokulturális rendezvénynek is otthont ad a tartomány.

3. Groot-Bijgaarden kastély és kertjei, Dilbeek

Brüsszeltől egy kőhajításnyira található Groot-Bijgaarden, amelynek nevét legtöbbször az autópálya dugóival hozzák összefüggésbe. Pedig egy híres kastélynak is otthont ad, ami sokkal szebb csengést kölcsönöz a helynek.

Az épület a 17. századból származik, és jó példája a flamand reneszánsz stílusnak. De bár maga a kastély mindenképpen megér egy kis időt, a kertjében zajló esemény az, ami igazán egyedülálló.

Minden évben egy hónapon át a Floralia Brussels színhelyévé válik, amely egy nagy tavaszi virágkiállítás, amely a kerteket és az üvegházat színtengerré változtatja. GPS: 50° 38′ 25.01124″, 4° 40′ 0.1722″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward