» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Graz

Grazer Märchengrottenbahn / Grazi Mesevonat


Értékeld Te is:

A Schlossberg az óratoronnyal Graz ismertetőjele. A hegy gyomrában található alagútrendszerben mesevasútat alakítottak ki. A liliputi vasútat felújítva 2014 végén nyitották meg ismét.


A második világháborúban a hegy belsejében hatalmas tárnarendszert építettek ki, mely 6,3 km hosszú, és 20 bejárata van, óvóhelyként használták. Ezeket az alagutakat, kazamatákat részben még ma is használják, például a Schlossbergplatzról, a hegy gyomrán keresztül, a Karmeliterplatz-ra vezető gyalogútként, vagy a hegyben felmenő "üveglift" bejárataként. Itt található továbbá a földalatti rendezvénycsarnok, a 2000-ben megnyitott Dom im Berg is.

A Grazer Märchenbahn is a régi tárnarendszer egyik részében kanyarog 1968-óta közlekedik. A vasút 4 km/h sebességel haladva 35 perc alatt vezet végig a gyerekmesék birodalmában, amelyet 2014-ben a grazi gyerekmúzeum, a Frida és freD segítségével újították fel. A régi, a Grimm testvérek mesevilágát lecserélték az Ezeregy éjszaka világát idéző látványvilágra. A mesevasút "pályaudvara” a hegyre vezető lépcsőknél van. Bejárat a Schlossberg északi tövében lévő Wickenburggasse felől.

A barlangban egész évben 8-12 fok van!!

Viteldíj:
Felnőtt 8,50 euró
Gyerek 14 éves korig 6,50 euró
Családi jegy 27 euró ( 2 felnőtt és 2 gyerek)

Schlossberg Graz egyik legkedveltebb úti célja, ami nem csoda, hiszen innen nyílik a legjobb kilátás a városra. Az óvárosból többféleképpen is feljuthatunk a hegyre: a 260 fokból álló Schlossberg lépcsőn, vagy kényelmesen az üvegtetejű siklóval vagy az üveglifttel.

Óriáscsúszda a hegy gyomrában. A világ legnagyobb földalatti csúszdáján, a 170 méter hosszú pályán, 64 méter magasból, 30 km/h sebességgel különleges élmény lecsúszni.Tartomány:Steiermark
Település:Graz
Cím:8010 Graz, Schlossbergplatz
GPS: 47° 4′ 23.49336″, 15° 26′ 12.48″
Honlap: http://www.grazermaerchenbahn.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward