» Spanyolország

» Spanyolország » Katalónia » Katalónia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Barcelona kihagyhatatlan látnivalói.


MÚZEUMOK

Picasso Múzeum

A múzeum 1963. március 9-én nyílt meg Barcelona történelmi negyedének leghíresebb utcájában, a Carrer de Montcada-n.

Museu de la Musica

A rockzene történetének szentelt múzeum pár éve nyílt meg Barcelonában. A katalán főváros új kulturális intézményét egy kihasználatlan bikaviadal arénában alakították ki.

Európában ez az első rock múzeum, s külön termeket szentelnek benne a Beatles, a Rolling Stones és más együttesek történetének. A kiállított tárgyak között látható John Lennon gitárja, egy belépőjegy a Rolling Stones koncertjére, amelyet az együttes tagjai autogrammal láttak el.

A látogató könnyen maga is énekessé vagy zenésszé válhat, mert egy színpadon hangszeren játszhat, és a kivetítőn felvillanó dalszövegeket el is énekelheti. A szereplést fel is vehetik DVD-re, amelyet azután hazavihet magával.

A múzeum nemcsak a rock nagyjait mutatja be, szerveznek időszakos kiállításokat, és kialakítottak benne egy 200 fős koncerttermet is. A múzeum boltjában a rock nagyjairól szóló könyveket árusítanak.

FC Barcelona Múzeuma

A múzeumot 1984-ben alapította az egyesület akkori első embere, Josep Lluis Nunez, s több érdeklődőt vonz, mint a Picasso Múzeum.

Museu d'Art Contemporani - 100 évvel ezelőtti művészet

A MACBA 1995-ben nyílt meg Alexandre Cirici Pellicer műkritikus kezdeményezésére és hosszú gyűjtői pályafutása után. A világos fehér színű épület az amerikai Richard Meier építészetére jellemző, és erős kontrasztot képez az El Raval régi negyedének épületeivel. A közvetlen szomszédságában lévő egykori angyalok kolostorának kápolnája 2006-ban került hozzá második helyszínként. Elsősorban kísérleti létesítményeket mutat be. Bővítési projekt keretében 2024-ig a kiállítótér jelentősen meg fog bővülni.

A MACBA gyűjteménye az elmúlt 100 év műveit tartalmazza, kezdve az 1920-as évek avantgárd művészeivel. Az egyik középpontban az 1968-as év áll, amikor a happening, a konceptuális művészet és a részvétel forradalmasította a nemzetközi művészeti életet. Olyan művészek képviseltetik magukat, mint Antoni Tàpies, Eulàlia Grau, Pablo Picasso és Gerhard Richter. A több mint 5700 szoborból, festményből és fényképből álló gyűjteményből három-négy havonta új kiállításokat rendeznek.



Tartomány:Katalónia
Település:Barcelona
GPS: 41° 23′ 6.23004″, 2° 10′ 24.2526″
Honlap: https://www.barcelonaturisme.com/wv3/en/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward