Horvátország
» Horvátország

» Horvátország » Isztria » Isztria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Pula legfőbb nevezetessége a római kori amfiteárum.


Arena amfiteátrum

Az isztriai Pula legfontosabb látnivalója a 68-ban épült hatalmas római amfiteátrum. A 23 000 nézőt befogadó építmény a római kori amfiteátrumok közül az öt legnagyobb között található, ekkor még közvetlenül a part mellett állt, a viadalok során megölt emberek és állatok egy rövid csatornán át a tenger vizébe kerültek. 

Az amfiteátrum jelenleg ötezer férőhelyes, és rendszeresen ad otthont koncerteknek, de 2012 szeptemberében rendeztek benne jégkorongmeccseket is.

Régi óvóhelyek, mint turistalátványosságok

Pula földalatti alagútjai, melyek egy esetleges légitámadás elől szolgáltak volna menedékhelyként, az isztriai város legújabb turistalátványosságai. A közönség előtt nemrégiben nyitották meg a Kettős kapunál lévő, a Monarchia idején épült régi alagutat, melynek 900 méter összhosszúságú járataiból egyenlőre egy 400 méteres szakasz, illetve a központi csarnok járható be, melyből további két járat indul ki. Az Isztriai Történelmi Múzeum által felügyelt alagútban a hőmérséklet évszaktól függően változik: átlagosan 14 fok, míg a nyári hónapokban a 18-19 fokot is elérheti. A folyosók szélessége három és hat méter között váltakozik, magasságuk kb. két és fél méter.

Pulát egyébként mint egy 50 km hosszú föld alatti alagútrendszer hálózza be, amely azokból az időkből ered, amikor a város volt a Monarchia fő hadikikötője.

Museum Olei Histriae (Olívaolajmúzeum)

A múzeum a régió olívaolaj történetét, készítését mutatja be a római kortól napjainkig

Egykori pulai hajógyár

Az Uljanik szigeten található hajógyár legendás darui 2014 óta Pula látványosságának számítanak, esténként a nyolc darut színes fényekkel kivilágítják.

Tartomány:Isztria
Cím:Pula
GPS: 44° 51′ 59.84352″, 13° 50′ 58.48368″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward