» Görögország

» Görögország » Nyugat-Görögország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nafpaktos látnivalói.


A kis kikötővárosban, Nafpaktoszban mintha egy kicsit megállt volna az idő: a szép velencei kikötőt bárok veszik körül, ahol a helyiek napközben a hatalmas platánfák árnyékában kortyolgatják kávéjukat vagy sörüket. Esténként a kivilágított kikötő kis sétánnyá változik, a tavernák finom specialitásokat kínálnak, a bárok pedig tele vannak fiatalokkal.

A hosszú Nafpaktos-öbölben és a szomszédos öblökben is gyönyörű strandok találhatók.

A város fölött egy vár tornyosul, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Korinthoszi-öbölre, valamint egész Görögország talán egyik legmerészebb építményére: a Rio Andirrio hídra. A 2,5 kilométer széles tengerszoroson átívelő földrengési zóna közepén épült; pilléreit úgy tervezték, hogy bármely irányban akár két méteres tektonikai elmozdulásokat is kompenzáljanak.

Lepantói csata

A lepantói csatát 1571. október 7-én vívta az egyesült keresztény flotta az Oszmán Birodalom hajóhadával a Jón-tengeren, a mai Görögországhoz tartozó Patraszi-öbölben. A megerősített tengerparti kikötő, Lepanto, amelyről az ütközet a nevét kapta, az összecsapás helyszínétől jó néhány tengeri mérföldre nyugatra van. Az ütközetben nagyjából 600 hajó vett részt, a Földközi-tenger összes gályájának hetven százaléka, valamint 140 ezer ember – katonák, tengerészek, szabad vagy rabszolga evezősök.

Érdekes látnivalók

A kikötőben a lepantói csata (1571) emlékművei is találhatók, valamint Miguel de Cervantes szobra.

A Fethiye mecset, a város legnagyobb oszmán kori mecsete. II. Bayezid szultán parancsára épült közvetlenül azután, hogy a várost 1499-ben elfoglalták a velenceiek, és a város fő mecsete volt az oszmán időszakban. Alapítója után Bayezid-i Veli mecsetként is ismerték. A mecsetet felújították, és most kiállítóteremként működik.

Velencei erőd.Tartomány:Nyugat-Görögország
Cím:Ναύπακτος
GPS: 38° 23′ 33.40284″, 21° 49′ 43.49928″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward