» Görögország

» Görögország » Közép-Makedónia » Makedónia

Legszebb strandok a Chalkidiki-félszigeten


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Hosszú finom homokos strandok, ezüstös olívaligetek, aranyló gabonamezők, festői szőlőültetvények, méregzöld fenyőerdők és mindehhez a kék tenger sós levegője - ez várja a nyaralókat a Chalkidiki-félszigeten.


Sithonia

Minél távolabb kerülünk Thesszalonikitől, annál csendesebb lesz, a turisztikai kínálat egyre exkluzívabbá válik.

Görögországban azt mondják, hogy a Chalkidiki-félsziget olyan, mint maga az élet: Az első ujjadon bulizol és szerelembe esel, a másodikon megházasodsz és felneveled a gyermekeidet, a harmadikon pedig az örökkévalóságnak szántad.

És valóban, a hegyvidéki Sithonia-fokvidéknek kevés köze van Kassandra nyüzsgéséhez, a tömeg nyugodtabb, és a keleti parton egyik elegáns bár követi a másikat.

Sithonia sokkal hegyesebb, mint Kassandra, ezért Chalkidiki középső ujja jól alkalmas a túrázó nyaralásra is. De a tengerparti nyaraláshoz is optimális ez a rész, mert itt számos álomszép homokos strandot talál, amelyek gyakran még a főszezonban sem túlzsúfoltak.

Tristinika strand. Aligha van nyugodtabb strand a nyári időszakban, mint a Szithónia-félsziget déli részén található Tristinika strand. Az Ethnik Beach Bar színes ülő- és nyugágyai úgy állnak egy alacsony dűnén, mintha a hippi időkből maradtak volna fenn, a többnyire görögökből álló tömeg hideg kávéval és ouzóval, beat, rock és Theodorakis zenéjével hűsöl.

Sarti. A Sithonia félszigeten található. A környék különleges fekvése és mikroklímája miatt rengeteg turistát vonz. Évek óta nagy számban érkeznek magyar turisták is. A területet öblök és további félszigetek tagolják, és csodálatos partszakaszokkal rendelkezik. A környék egyedülálló abból a szempontból, hogy zsúfolt szállodasorok nem épültek ki.



Tartomány:Közép-Makedónia
Cím:Chalkidiki
GPS: 40° 17′ 22.13574″, 23° 24′ 33.81275″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward