» Görögország

» Görögország » Jón-szigetek » Sziget

Kefalónia, a türkízkék Jón-tenger igazi gyöngyszeme


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kefalónia a Jón-szigetek legnagyobb tagja. Magas hegyláncok, tágas öblök, zöld, buján tenyésző vegetáció jellemzi a szigetet. Az éves átlagos csapadékmennyiség Argosztoliban 780 mm, amelynek zöme októbertől áprilisig hull le.


 

Kefalónia városai

Argostol. A sziget fővárosa. A város bejáratánál érdemes megnézni a Koutavos lagúnáját (természetvédelmi terület) és a lenyűgöző De Bosset hidat.

Fiskardo és Assos. Régi épületei az 1953-as földrengés előttről származnak. A Fiskardo elegánsabb üdülőhely, drága jachtokat és luxus hajókat is vonz, míg Assos népszerűségét a velencei kastélynak és bájos öblének köszönheti. A szigetet összekötő földnyelven található Assos, a híres kék ajtós házzal, és az elbűvölő stílusával. 

Sami. Komppal közvetlenül összeköttetésben áll a görög szárazfölddel. Érdemes megnézni az ókori akropoliszt, a vízi malmokat. Sami faluját elhagyva, a hegyek között feltűnik Antisamos Beach, Kefalónia páratlanul gyönyörű strandja. Partja köves, aprókavicsos.

Lixouri. Kefalónia második legnagyobb települése, ahol egyesek szerint a legjobb az éjszakai élet.

Skala. Népszerű és élénk üdülőhely a dél-keleti parton. Hatalmas, homokos stranddal rendelkezik. Csodálatos római mozaikok a város külterületén.



Tartomány:Jón-szigetek
Cím:Kefalonia
GPS: 38° 10′ 31.323″, 20° 34′ 9.18444″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward