» Franciaország

» Franciaország » Auvergne-Rhône-Alpes » Világörökség


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2018. július 2. óta a Chaîne des Puys vulkáni hegyvonulat, valamint a Limagne geológiai törésvonal tektonikus medencéje az UNESCO világörökség részét alkotja.
A világörökségi listán eddig csak néhány olyan táj szerepelt, melyek a francia vulkáni régióhoz hasonló geológiai jellemzőkkel rendelkeznek. Ez az egyetlen táj az UNESCO világörökségi listáján, amely a francia szárazföldön található. A Világörökségi bizottság elismeri, hogy a Puy-de-Dôme-ot környező régió rendkívüli geológiai tulajdonságokkal rendelkezik.

A Puy-de-Dôme vulkanikus hegyvonulata, valamint a Limagne tektonikus medencéje egyedülálló panorámát kínálnak. Ez betekintést nyújt az európai kontinens geológiai történetébe és példaértékű a központi hegyvonulat mentén fekvő régi kontinentális tektonikus árokra nézve. A vulkáni régió egy képzeletbeli színházra hasonlít, amelyben a földkéreg feltörik, beomlik, magma lép ki és a kontinens teljes felszíne felemelkedik. A földtörténet alakulása ezen a tájon egyértelműen nyomon követhető. A zöld növényzettel borított vulkánok a tanúi ennek a történetnek.Tartomány:Auvergne-Rhône-Alpes
Cím:Puy-de-Dôme
GPS: 45° 46′ 17.52348″, 3° 5′ 2.37631″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward