» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Cote d'Azur


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Provence színei és letisztult vonásai, de a Côte d‘Azur magával ragadó, csillogó és önfeledt hangulata is az angol parkokkal, és a homokos strandokkal jellemzik Antibes-t.


Graham Greene szerint „az egyetlen város a riviérán, mely igazán megőrizte lelkét". A Nizzai repülőtértől mindössze 17 km-re található a Picasso által is igen kedvelt város. 

Antibes látnivalói

Port Vauban kikötő luxusjachtokkal

Cap d'Antibes a leggazdagabbak egyik kedvelt nyaralóhelye. Ha elkirándul a félsziget világítótornyához, elképesztő villák és autók mellett halad majd el. 

Fort Carré, mely Antibes történelmét eleveníti fel. Csillag alakú 16. századi erőd Antibes-ban. Henri de Mandon építette, majd egy évszázaddal később Vauban márkija renoválta. A Soha ne mondd, hogy soha James Bond filmet itt forgatták.(részletek)

Bastion Saint-Jaume

Picasso múzeum. Antibes Picasso látogatásakor még nem volt több egy apró falunál. A festő egy szerencsés véletlen folytán kapta meg a régi erőd legfelső emeletét, hogy ott festhessen. Az antibes-i időszak alatt 23 festményt és 44 rajzot készített. Ezek egy részét a városnak ajándékozta, mikor visszatért Párizsba. Antibes Picasso múzeumának gyűjteménye ezekkel a képekkel kezdődött. Az épület második emeletén az állandó, az első emeleten az időszaki kiállítás kapott helyet. 

AntibesLand: Vidámpark több mint 30 attrakcióval gyereknek és felnőtteknek is. (részletek)

Marineland: Cápaalagút, jegesmedvék, fókashow, tengerészeti múzeum, pingvinek, akváriumok mellett itt látható Európa legnagyobb tengeri show-ja gyilkos bálnákkal és delfinekkel. (részletek) Vizipark (részletek), minigolf (részletek), vadnyugati vidámpark (részletek).

Pitchoun Forest erdei kalandpark gyerekeknek Antibes-ban (részletek)

A LabyFolies szabadidőparkban a szokásos csúszdák, gokart és trambulin mellett számos labirintus található négy nehézségi fokozattal. (részletek)

Tire-Poil

 

Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Antibes
GPS: 43° 34′ 49.5048″, 7° 7′ 30.3672″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward