» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Cote d'Azur


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Provence színei és letisztult vonásai, de a Côte d‘Azur magával ragadó, csillogó és önfeledt hangulata is az angol parkokkal, és a homokos strandokkal jellemzik Antibes-t.


Graham Greene szerint

„az egyetlen város a riviérán, mely igazán megőrizte lelkét".

A látogatók "elbűvölőnek" és "kedvesnek" minősítik Antibes óvárosát, vagy a vielle ville-t, aminek macskaköves utcái, kis kirakatai és bájos kávézói vannak.

A Nizzai repülőtértől mindössze 17 km-re található a Picasso által is igen kedvelt város. 

A legjobb programok Antibes-ban

#1 Antibes óvárosa

#2 Musee Picasso

#3 Antibes strandjai

Antibes látnivalói

Port Vauban. Kikötő luxusjachtokkal

Cap d'Antibes. A leggazdagabbak egyik kedvelt nyaralóhelye. Ha elkirándul a félsziget világítótornyához, elképesztő villák és autók mellett halad majd el. 

Fort Carré. Csillag alakú 16. századi erőd Antibes-ban. Henri de Mandon építette, majd egy évszázaddal később Vauban márkija renoválta. A Soha ne mondd, hogy soha James Bond filmet itt forgatták.(részletek)

Le Sentier du Littoral. A helyiek és a látogatók számára egyaránt kedvelt séta, a Le Sentier du Littoral, egy keskeny parti ösvény, akadálytalan kilátást nyújtva a tengerre.

Bastion Saint-Jaume

Picasso múzeum. Antibes Picasso látogatásakor még nem volt több egy apró falunál. A festő egy szerencsés véletlen folytán kapta meg a régi erőd legfelső emeletét, hogy ott festhessen. Az antibes-i időszak alatt 23 festményt és 44 rajzot készített. Ezek egy részét a városnak ajándékozta, mikor visszatért Párizsba. Antibes Picasso múzeumának gyűjteménye ezekkel a képekkel kezdődött. Az épület második emeletén az állandó, az első emeleten az időszaki kiállítás kapott helyet. 

AntibesLand. Vidámpark több mint 30 attrakcióval gyereknek és felnőtteknek is. (részletek)

Marineland. Cápaalagút, jegesmedvék, fókashow, tengerészeti múzeum, pingvinek, akváriumok mellett itt látható Európa legnagyobb tengeri show-ja gyilkos bálnákkal és delfinekkel. (részletek) Vizipark (részletek), minigolf (részletek), vadnyugati vidámpark (részletek).

Pitchoun Forest. Erdei kalandpark gyerekeknek Antibes-ban (részletek)

A LabyFolies szabadidőparkban a szokásos csúszdák, gokart és trambulin mellett számos labirintus található négy nehézségi fokozattal. (részletek)

Tire-PoilTartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Antibes
GPS: 43° 34′ 49.5048″, 7° 7′ 30.3672″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward