» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Vorderkaser fogadónál nyílik Ausztria legvadabb szurdokvölgye (pl. fejünk felett beszorult ingókő). A szurdok egy természetvédelem alatt álló túraúton is megközelíthető.


Az igazán különleges élmények közé tartozik az 1882 óta bejárható Vorderkaser-szurdok St. Martin és Weißbach között.

Akik nem autóval közelítik meg a szurdokot, a túrázóknak, az út a Schüttach-árkon, egy természetvédelem alatt álló völgyön át vezet. A túrázók érintik a a Voderkaser fürdőtavakat (Badesee Vorderkaserklamm). Itt mindenképp érdemes egy frissítő fürdőt venni, vagy akinél esetleg nincs fürdőruha, annak egyszerűen a lábát belelógatnia a vízbe és elmerülni a környező táj szépségében. A gyerekek pedig a játszótéren játszhatnak.

A szurdok maga kb. 400 méter hosszú és 80 méter mély. A mélybe zuhanó vízmennyiséget látva és hallva, már nem is olyan meglepő az adat, miszerint a szurdok minden évben 6 mm-rel mélyebb lesz.

Az 1977-ben természeti emlékké nyilvánított szurdokban az 51 fapalló és a 35 lépcső végigjárása kb. egy órát vesz igénybe. Kellemes kirándulás, zöld lombok védenek a tűző naptól, és lentről, a víz felől kellemesen hűs levegő jön. Izgalmas lenézni az alattunk rohanó hegyi folyóra. A szurdokot kb. 12 – 14 ezer évvel ezelőtt vájta ki a víz ereje.

A szurdok mellett, a Vorderkaser vadvízi fürdőtavainál világoskék víz, zöld rét fogad. Grillezéshez is van hely, közvetlenül a víz mellett. Jól esik itt fürdeni, pihenni és elgyönyörködni a hegyi panorámában.

A szurdok babakocsival nem járható!Tartomány:Salzburg
Település:St. Martin bei Lofer
Cím:5092 St. Martin bei Lofer
GPS: 47° 34′ 0.42564″, 12° 42′ 18.07308″
Honlap: http://www.vorderkaserklamm.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward