» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Értékeld Te is:

Lamprecht lovag mesés kincseinek eddig senki sem bukkant nyomára, annyi azonban bizonyos, hogy a világ bejárható vízvezető barlangjainak legnagyobbika, a Lamprechtshöhle megér egy kirándulást. A világ egyik legmélyebb barlangja.
A több mint 50 kilométernyi járatot rejtő, gigantikus barlangrendszer bejárata közvetlenül a Salzburgi Saalach-völgyben nyílik, a Lofer és St. Martin között vezető út mentén. A látogatók számára a barlangrendszer egy bebiztosított része tart nyitva, megtekintése kb. másfél órát vesz igénybe.

A víz végigkíséri a barlangban járók útját, a Lamprechtshöhle ugyanis „időjárásfüggő” barlang, vagyis erősen hat rá a járatai fölött emelkedő Loferer Steinberge (Loferi kőhegyek) időjárása. A barlang járatai időnként erősen huzatosak, eső és vihar esetén pedig alaposan megemelkedik a barlangi patakok vízszintje. Nemcsoda, hogy a barlangtúrán mindenfelé a víz csobogását hallani. A barlangon átfolyó víz kb. 25 millió év alatt lassú, de kitartó munkával szembetűnő nyomokat hagyott maga után a barlang dachsteinimészkő- és dolomitfalában.Tartomány:Salzburg
Település:St. Martin bei Lofer
GPS: 47° 34′ 0.9768″, 12° 42′ 25.28568″
Honlap: https://www.lamprechtshoehle.at/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu

Régióválasztó

arrow_upward