» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Értékeld Te is:

Hallstatt az egyik legszebb és legromantikusabb kisváros Ausztriában, parányi főterét pedig méltán a legszebbnek tartják. Hallstatt és Dachstein-Salzkammergut régió az UNESCO világörökség része.


 

Tömegturizmus

 

Nem lehet elhallgatni, hogy sajnos napos időben több ezer látogató hömpölyög Hallstatt ódon utcáin. A nyári hónapokban az összesen 750 helyi lakosra többezer turista jut. A turisták száma azóta ugrott meg, mióta Kínában megépítették Hallstatt mását. A kínaiak érthető okokból élőben is meg akarják nézni Ausztria gyöngyszemét. A városka iránti érdeklődést fokozza egy dél-koreai szappanopera, a "Spring Waltz", amelyet Hallstattban és Bécsben forgattak.

A települést rendkívüli módon megterheli a buszáradat, ezért bevezették azt a rendszert, hogy csak előre megváltott belépővel, egy bizonyos időtartományban, és maximum két és fél órán keresztül tartózkodhatnak a területen a turistabuszok.

A koronavírus-válság miatt az ázsiai látogatók száma csökkent Hallstattban, a városka csendesebb lett. A járvány előtt már elviselhetetlen volt a helyzet, miután elterjedt, hogy Hallstattról mintázták a Jégvarázs című animációs Disney-kasszasiker királyságát, Arendellét.



Tartomány:Oberösterreich
Település:Hallstatt
Cím:4830 Hallstatt
GPS: 47° 33′ 44.7377″, 13° 38′ 57.80285″
Honlap: http://www.hallstatt.net

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward