» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Flachauban amikor elolvad a hó, a felvonókkal kényelmesen feljutunk a hegyi túraútvonalakra, hogy a zöldbe öltözött tájat is megcsodáljuk.


Flachau és környéke izgalmas aktív szabadidős és sportlehetőségeket kínál minden korosztálynak. Gyakorlott túrázók, bringások szívesen járnak ide, viszont kezdők is találnak maguknak terepet. A tágas völgyben fekvő Flachauból csodálatos kilátás nyílik a hegyekre. Sokfelé visz felvonó is a hegyi túrautakhoz, például a Grießenkar túravidékre. A magasban aztán lehet választani a sokféle túralehetőség közül. Vannak könnyebb útvonalak, pl. a Flori’s élményösvény (Flori’s Erlebnispfad) tematikus családi túraútvonal, de megcélozhatjuk az 1991 méteres Grießenkareck csúcsot is.

Flachaunál ered a leghosszabb ausztriai szakaszú folyó, az Enns. A helyes, romantikus kis forrás további szakaszain erős sodrú, és trendi vízi sportokra alkalmas folyóvá duzzad. Flachau gazdag lehetőségeket kínál aktív pihenéshez:zorbing, barlangászat, mountaincart, segway, mountainskyve, vadvízi evezés, riverbug, kanyontúrázás, kajak és SUP deszkán evezés. Ráadásként pedig egy izgalmas és egész évben üzemelő bobpálya, a Lucky Flitzer, két mászópark, két fürdőtó.

Flachau az olimpiai és kétszeres világbajnok Hermann Maier otthona. A Starjet 1 és Starjet 2 felvonók télen-nyáron üzemelnek.

Télen Flachau modern síközpontja 88 km sípályával, elsőosztályú felvonókkal és pályazárás után jó hangulatú bulikkal várja a síelőket.

Star Jet (1. und 2. Sektion) 924 - 1.737 m

Völgyállomás: Flachau (924 m)

Középső állomás: Flori’s élményösvény gyerektúraút. (részletek)

Hegyállomás: Grießenkar, 1.737 m

Bobpálya Flachauban

Az 1,1 km hossszú bobpálya mellett egy mini szabadidőpark is található ugrálóvárral és elektromos autókkal. (részletek itt)

Fürdőtavak Flachauban

Badesee Reitdorf

Winkler Badesee. Alpesi kötélparkja a Winkler fürdőtó partján található és 20 különböző állomást kínál 9 és 20 méter közötti magasságban, valamint egy 150 méter hosszú kötélcsúszdát a tó fölött.

Tartomány:Salzburg
Település:Flachau
Cím:Flachau
GPS: 47° 20′ 29.33988″, 13° 23′ 27.26124″
Honlap: https://www.flachau.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward