» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Flachauban amikor elolvad a hó, a felvonókkal kényelmesen feljuthatunk a hegyi túraútvonalakra, hogy a zöldbe öltözött tájat is megcsodáljuk.

Flachau és környéke izgalmas aktív szabadidős és sportlehetőségeket kínál minden korosztálynak. Gyakorlott túrázók, bringások szívesen járnak ide, viszont kezdők is találnak maguknak terepet. A tágas völgyben fekvő Flachauból csodálatos kilátás nyílik a hegyekre.

Sokfelé visz felvonó is a hegyi túrautakhoz, például a Grießenkar túravidékre. A magasban aztán lehet választani a sokféle túralehetőség közül. Vannak könnyebb útvonalak, pl. a Flori’s élményösvény (Flori’s Erlebnispfad) tematikus családi túraútvonal, de megcélozhatjuk az 1991 méteres Grießenkareck csúcsot is.

Flachaunál ered a leghosszabb ausztriai szakaszú folyó, az Enns. A helyes, romantikus kis forrás további szakaszain erős sodrú, és trendi vízi sportokra alkalmas folyóvá duzzad. Flachau gazdag lehetőségeket kínál aktív pihenéshez: zorbing, barlangászat, mountaincart, segway, mountainskyve, vadvízi evezés, riverbug, kanyontúrázás, kajak és SUP deszkán evezés. Ráadásként pedig egy izgalmas és egész évben üzemelő bobpálya, a Lucky Flitzer, két mászópark, két fürdőtó.

Flachau az olimpiai és kétszeres világbajnok Hermann Maier otthona.

Télen Flachau modern síközpontja 88 km sípályával, elsőosztályú felvonókkal és pályazárás után jó hangulatú bulikkal várja a síelőket.

Star Jet (1. und 2. Sektion) 924 - 1.737 m

A Starjet 1 és Starjet 2 felvonók télen-nyáron üzemelnek.

  • Völgyállomás: Flachau (924 m)
  • Középső állomás: Flori’s élményösvény gyerektúraút. (részletek)
  • Hegyállomás: Grießenkar, 1.737 m

Bobpálya

Az 1,1 km hosszú bobpálya mellett egy mini szabadidőpark is található ugrálóvárral és elektromos autókkal. (részletek itt)

Fürdőtavak Flachauban

Badesee Reitdorf

Winkler Badesee. Alpesi kötélparkja a Winkler fürdőtó partján található és 20 különböző állomást kínál 9 és 20 méter közötti magasságban, valamint egy 150 méter hosszú kötélcsúszdát a tó fölött.

Tartomány:Salzburg
Település:Flachau
GPS: 47° 20′ 29.33988″, 13° 23′ 27.26124″
Honlap: https://www.flachau.com

Még nem érkezett hozzászólás!