» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Steyrben úgy érezhetik magukat az adventi időszakban ide látogatók mintha visszautaztak volna néhány évszázadot az időben. Mi lehet annál szebb, mint egy karácsony előtti időben tett látogatás abba a városba, ahol a "Christkindl" (Jézuska) lakik?


STEYR ÓVÁROS

November végén egy ősrégi maskarás felvonulással kezdődik az adventi időszak. Romantikus karácsonyi vásár, Steyr-i Christkindlstadt az Óvárosban: 2019. november 22.-december 24.

A Steyr-i Christkindlstadt-ban megszemélyesített Christkindl-t (Jézuskát) várja a gyerekeket. A kosztümjét, amely egy spencerből, szoknyából és kabátból, valamint egy koronából és egy kis főkötőből áll, történelmi minta alapján alakították ki. A derékba szabott kosztűm kialakításánál, formájában és az ezüst leoni fonalas hímzésével a barokk lambergi betlehemi hírhozó angyal ruházata szolgált mintául. A kosztűm színezésére a zöld-ezüst-fehéret választották a steyr-i ünnepi népviselet ezeket a színeket tartalmazza. Waltraud Musenbichler népviseleti mesterszabó 196,5 méter anyagot és paszományt dolgozott fel, valamint 540 Swarovski kristállyal is díszítette. A Steyr-i Christkindl (Jézuska) koronáját Friedrich Schmollgruber, órásmester és ékszertervező készítette. Alakjában teljes részletességgel a barokk időből származó "Fatschnkindl" (különleges módon, széles anyagcsíkokba csomagolt kis Jézus) alapján van kidolgozva. Az ezüstből készült koronán is zöld Swarovski kristály csillog.

Christkindl 2019. nov. 30. -dec. 23. között minden szombaton és vasárnap déután megjelenik a gyerekeknek a főtéren.

1. Osztrák Karácsonyi Múzeum

Adventtől egészen az Újévig ismét megnyitja kapuit az 1. Osztrák Karácsony Múzeum. (részletek)

Igazán különleges látnivalónak számít Steyrben a "jászolösvény", amelyen megcsodálhatók a kisváros betlehemei. 

Steyr-i Betlehem

A Steyr-i Betlehem a német nyelvterületen az egyik legutolsó, még működő pálcás bábszínháza. Kb. 1850 óta a steyr-i térségben két vándor-betlehem létezett, számtalan figurával, amelyekkel vendéglőkben színházi előadásokat tartottak. Ez a két betlehem olvadhatott össze később a Steyr-i betlehemmé. Az alsó színpadon lévő betlehemi istállóval vallásos jeleneteket mutatnak be. A középső színpadon a kézművesek és az iparosok pavilonjait helyezték el. A felső színpad a biedermeier várost, Steyr-t mutatja be, a világi események színterét. A játékidő kb. 1 óra. Belépő: felnőtt 3,50 euró, gyerek 3-15 évig 1,50 euró.

CHRISTKINDL

Steyr közelében (autóval pár perc) található a Christkindl plébánia. A búcsújáró templomban látható a világ legnagyobb betleheme. (részletek)

Ha már itt vagyunk, érdemes feladni egy karácsonyi üdvözlőlapot is, amelyre garantáltan rákerül a "kis Jézus" pecsétje, hiszen a település neve Christkindl. (részletek)

Tartomány:Oberösterreich
Település:Steyr
Cím:4400 Steyr
GPS: 48° 2′ 34.7748″, 14° 25′ 6.8088″
Honlap: https://www.christkindlregion.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward