» Szlovákia

» Szlovákia » Eperjesi kerület » Szepesség


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Szepességben található folyóparti település 1292-ig visszanyúló történelmével, kultúrájával és természeti környezetével csábítja a turistákat – a környék kiválóan alkalmas túrázásra és egyéb vidéki kikapcsolódásra.


A város fölé magasodó ólublói várban kulturális programok várják a turistákat, például kastélynapok, Szent Iván-éji tűzgyújtás, illetve a Szent Hubert-ünnepségsorozat, amelyet a szabadtéri múzeumban rendeznek olyan kísérőprogramokkal, mint a szarvasok megidézése és megáldása.

Ólublót 2021-ben Szlovákia kulturális városává választották, évente nagyjából 200 ezer látogató érkezik ide. Történelmi tere és több látnivalója jelenleg fejlesztés alatt áll, de a megközelítésén is lenne még mit javítani. Az emberek panaszkodnak például a Poprádról Ólublóra vezető rossz minőségű útra, a vasútállomás kátyús parkolójára vagy az elhanyagolt, régimódi buszpályaudvarra.

Látnivalók

Ólubló az 1400-as évektől kapott kiváltságokat Zsigmond királytól.

A Poprád folyó mellett, szimmetrikusan kialakított utcarendszere van, a főteret a kora-gótikus stílusban épült Szent Miklós templom uralja. Főoltárán XIV. századi festett szobor: Mária a gyermekkel.

Ólubló közelében szabadtéri skanzent állítottak föl a népi építészet legszebb alkotásaiból.Tartomány:Eperjesi kerület
Cím:Stará Ľubovňa
GPS: 49° 18′ 57.71286″, 20° 41′ 8.7986″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward