» Spanyolország

» Spanyolország » Katalónia » Katalónia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Barcelona kihagyhatatlan látnivalói.


Gaudi épületei Barcelonában

Európában Antoni Gaudí (1852-1926) katalán építész a szecesszió egyik legérdekesebb, legeredetibb egyénisége. Fantasztikus épületei - a Sagrada Família, a Güell park, a Casa Mila és a Casa Batlló Barcelonában - ma is csodálatra késztetik az embereket. A Casa Milá és a Casa Batlló Barcelona lakóépületnek tervezett, ma már múzeumként működő jellegzetes épületei. (részletek)

Sagrada Família

Antoni Gaudi legismertebb műve a Barcelona jelképévé magasodott Sagrada Família (Szent Család)-templom. A Sagrada Familia évi 4,5 millió látogatójával a legnépszerűbb műemlék Spanyolországban. (részletek)

Picasso Múzeum

Museu de la Musica

A rockzene történetének szentelt múzeum pár éve nyílt meg Barcelonában. A katalán főváros új kulturális intézményét egy kihasználatlan bikaviadal arénában alakították ki.

Európában ez az első rock múzeum, s külön termeket szentelnek benne a Beatles, a Rolling Stones és más együttesek történetének. A kiállított tárgyak között látható John Lennon gitárja, egy belépőjegy a Rolling Stones koncertjére, amelyet az együttes tagjai autogrammal láttak el.

A látogató könnyen maga is énekessé vagy zenésszé válhat, mert egy színpadon hangszeren játszhat, és a kivetítőn felvillanó dalszövegeket el is énekelheti. A szereplést fel is vehetik DVD-re, amelyet azután hazavihet magával.

A múzeum nemcsak a rock nagyjait mutatja be, szerveznek időszakos kiállításokat, és kialakítottak benne egy 200 fős koncerttermet is. A múzeum boltjában a rock nagyjairól szóló könyveket árusítnak.

FC Barcelona Múzeuma

A múzeumot 1984-ben alapította az egyesület akkori első embere, Josep Lluis Nunez, s több érdeklődőt vonz, mint a híres Pablo Picasso képtár.

Camp Nou 

Európa legnagyobb futballstadionja, a 99 354 néző befogadására alkalmas Camp Nou általában az egyik legkeresettebb látványosságnak számít Barcelonában, sok-sok ezer szurkoló látogatja naponta az arénát és a hozzá tartozó, lenyűgöző múzeumot, valamint komoly összegeket költenek a klub elképesztően látványos, több emeletes ajándékboltjában is.

Montjuïc

(részletek)

Barri Gòtic

Gótikus negyednek nevezett városrész a legrégebbi Barcelonában. A középkori utcák mellett egyik legfőbb nevezetessége a Barcelonai Katedrális gótikus épülete, aminek az alapjait a 13. században tették le. A templom arról is nevezetes, hogy itt kereszteltek meg hat, Kolumbusz Kristóf által Európába hozott amerikai őslakost.

La Rambla

A La Rambla sétálóutca Barcelona legnépszerűbb promenádja.

Parque de Atracciones de Tibidabo. Vidámpark Barcelonában.

Tartomány:Katalónia
Település:Barcelona
GPS: 41° 23′ 6.23004″, 2° 10′ 24.2526″
Honlap: https://www.barcelonaturisme.com/wv3/en/

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward